Следва

Кой спечели двойна покана за горещия поетичен соул от IYEOKA

Classic In The Jazz

Един пърформънс, който представя класическата и джаз музика в нова... 

Music преди 10 години

На 30 юли (вторник), от 21:00 ч., на терасата на Culture Beat Club, младата и талантлива пианистка Мария Каракушева представя по оригинален начин втората част на проекта си Classic In The Jazz.

Акустичният концерт e естествен резултат от търсене на нови и атрактивни форми за представяне на класическата музика.

Класическият пианист Мария Каракушева, джазмена Момчил Атанасов, който пристигна от Ротердам за концерта, Антон Пиперов /бас/ и Деян Илиев /барабани/, ще ви потопят в красиви емоции, чрез виртуозно изпълнение и съчетание от класика и джаз.

Форматът на шоуто е динамичен и театрален, с вербален и музикален диалог между музикантите и с неочаквани промени на ритъма и настроението. Ще чуете и оригинални аранжименти на най-доброто от гении като М. Мусоргски и Е. Григ.

За Мария Каракушева:

Мария Каракушева е сред най-добрите млади класически пианисти в България. Започва да свири на пиано на 5 години, първите международни награди печели на 9г., а на 12г. изнася първия си самостоятелен концерт в зала България.

Когато е на 23 създава проекта Classic In The House, в който заедно с DJ Borra смесва класическа музика с хаус. Целта й е да привлече вниманието на младите хора към класическите произведения чрез модерно звучене в авангарден формат.

Мария заснема първия си музикален видео клип - “Harmony”, режисиран от Александър Моллов миналата година.




Същата година тя стартира нов акустичен проект, наречен Classic In The Jazz, в който с джаз пианист изпълнява интерпретации за две пиана на легендарни произведения от най-изтъкнатите представители на двата жанра. Продължението на Classic In The Jazz ще можете да чуете във вторник вечерта.

 

More from View Sofia

More Music