Следва

Ново на козметичния щанд - Дизайнерските бюти дебюти на Marc Jacobs, Michael Kors и Jason Wu

Късо напред! И Коко Роша с нов късокос имидж

Финалното доказателство за съществуващия тренд на късата прическа, която Холивуд днес обожава, дойде от Туитър...

Hair преди 10 години

Ножиците на коафьорите сигурно са полудели! Или наистина късата коса е чисто новият фешън имидж, в който знаменитостите безусловно и с лекота влизат.

Финалното доказателство за съществуващия тренд на късата прическа, която Холивуд днес обожава, дойде от Туитър профила на Бионсе. Поп певицата не се поколеба да скъси драматично дългата си коса, а няколко дни по-късно и принцесата на дефилетата Коко Роша демонстративно отряза емблематичните прави червени коси.

Топ моделът снима цялото преживяване поетапно, а кадрите са публикувани в личния й блог oh-so-coco.tumblr.com. Точно тази форма, стилизирана по същия този готин и свеж начин стои елегантно и секси на 24-годишната манекенка, която се оказа вдъхновение за решимост на феновете си в Instagram.







И все пак стилистите фризьори напомнят, че късото не е за всеки. Майсторът на стотици звездни коси Ричард Уард препоръчва консултация с личния коафьор преди голямата стъпка, защото не всяка форма на лицето разпознава прическата като своя. Овалните лица са идеални за нея.



Куражът на Бионсе, Коко Роша и още десет други прочути жени, достатъчно заразителен ли е да се осмелите? Защото късото е шик, но и трудно за поддържане в ежедневието, обратно на съществуващия мит, че е лесна прическа.
 

More Hair