Следва

Миранда Кер за Sunday Style

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Елена Перминова е главната героиня в септемврийския брой на американското издание на Harper s Bazaar...

All fashion преди 10 години

Dazed & Confused, септември 2013

Dazed & Confused вадят страхотна сесия в септемврийския си брой.

Заиграването е в цялостните аутфити, приготвени с дрехи и аксесоари от есенно-зимните колекции на някои от топ-дизайнерите, като Соня Рикел, Мартин Маржела, Прада, Шервино...

Моделът е бледата и силно характерна със северната си красота Кирстен Оуен.
Красива работа на фотографа Дожш Олинс и модния редактор Роби Спенсър.
Чисто вдъхновение, висок клас мода.

Виж още>>

Елена Перминова за Harper's Bazaar



Елена Перминова пък е главната героиня в септемврийския брой на американското издание на Harper's Bazaar. Тя играе буквално себе си в този кратък, но симпатичен снимков филм, озаглавен "Историята на Пепеляшка" (Cinderella Story), в който едно въвеждащо изречение определя по-нататъшното развитие на интригата. А то звучи така: "След спасяването си от руски затвор, Елена днес води приказен живот на коронована it-girl от-кутюр..."

Пълната версия на сесията, снимките в която са дело на Кристофър Стерман, както и историята на Пепеляшка в изданието са затрогващи, истински и красиви, затова и толкова ни допаднаха. Приказките са прекрасно нещо, особено ако са разказани така, че да докоснат...

Виж още>>

Миранда Кер за Sunday Style



Докато светът е затихнал в очакване на новия календар на Pirelli, една от героините на юбилейното издание Миранда Кер се снима за австралийското списание Sunday Style. Изданието посвещава на съотечественицата си цели четири корици! Четирима художници - Numskull, Дейвид Бромли, Кен Дан и Хю Стюарт - се вдъхновяват от снимки на супермодела и създават нейни портрети, всеки от които е издържан в стила на автора.



Фотосесията на австралийския модел е много въздушна, лека и минималистична - Миранда е снимана в полупусто помещение, където за фон служат огромни прозорци и съвсем празни стени. Определено на госпожа Кер отива този тип скромност, в противовес на прекалената показност на част от останалите й изяви. Тя е просто красива, а това обичайно стига.

Виж още>>

Мила Йовович и Daft Punk за Saint Laurent



Сред вдъхновителките на Еди Слиман се нареждат много съвременни бохеми, сред които срещаме имената на Къртни Лав, Мелиса Ауф Дер Маур, певиците Граймс и Скай Ферейра, Франсис Бин Кобейн, Джени Бет от Savages, електро-музикантът Kayla и членката на групата Starred Лиза Торн... С днешна дата в заветния списък на "гръндж певци - вдъхновители" на творческия директор на модна къща Saint Laurent се нарежда и Мила Йовович.

Актрисата се присъединява към дуета Daft Punk, главните герои в есенно-зимната рекламна кампания на Saint Laurent, в сесия, озаглавена Digital Love за новия сезонен брой на списанието на Карин Ройтфелд. На страниците на CR Fashion Book Мила Йовович носи иконични за творчеството на Слиман, но възбудили остри спорове при показването им през февруари на подиума под името Saint Laurent, кожени манта и полупрозрачни бодита, осеяни, като августовско небе, с блестящи съзвездия от камъни.



За кампанията, автор на снимките в която е Матю Сезар, в аскетична черно-бяла палитра, полуоблечената Йовович е в обятията на Гай-Мануел де-Кристо Омема и Томас Бангалт, облечени от своя страна в гладка черна кожа, лъскави сака и металически каски. И е много красива. Втора силна изява на Мила Йовович в рекламна кампания за сезона, след определено добрата на Marella, която показахме по-рано.

Виж още>>

Alena Akhmadullina есен-зима 2013-2014



Показваме и един страшно готин лукбук на една от най-интересните руски дизайнерки напоследък - Алена Ахмадулина. Alena Akhmadullina есен-зима 2013-2014 е интерпретация по северната притча "Трите кожухчета", разказваща за малката бяла лисичка Леля, която, в стремежа си към красота моли могъщия Онко-Рой, владетел на лисичия народ, да смени бялото й кожухче с рижо, а него пък, на свой ред - със сребристо-черно. Това, естествено, не й донася щастие - в края на приказката Леля с радост отново облича бялото си кожухче.

Приказката си е приказка, но в нея се съдържа златна модна истина: всеки от нас е прекрасен именно в естествения си облик, в присъщия си стил. Точно тази идея ръководи новата колекция на Алена Ахмадулина, условно разделена от авторката на три части, които хармонично се допълват една друга в многобройните комплекти.



Първата част се казва "Руски север" - виждаме гладки фактури, имитиращи ледена повърхност, и резки цветови съчетания - хладно лилаво, смарагд и фуксия. Вторият блок възпроизвежда основните характеристики на облеклото на хора, които живеят в условията на вечен мраз - меко, топло и уютно. Това са преди всичко различни видове кожа - астраган, каракул, норка и т.н. - от които са направени обемни шапки, манта, чанти, яки. И накрая, третата част - вечерната, в която преобладават ярките цветове, неочакваните миксове на материи и разнообразието на принтове, изобразяващи например муцуните на малки бели лисички, снежинки, хвойнови листа, хъскита или луни.

Красива колекция, която пожелахме на мига.

Виж още>>
 

More All fashion