Следва

Холивудски татковци за пример, или 10 от най-горещите VIP бащи

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Колекцията освен това изобилстваше от аксесоари, от които особено харесахме колана със златна закопчалка...

All fashion преди 10 години

Убийствените шапки на Creatures of Comfort

В рамките на Нюйоркската седмица на модата, едно ревю впечатли всички, като ги накара да се влюбят в един безапелационно чаровен аксесоар, показан от почти всички изящни модели, ангажирани за събитието. Става дума за разкошната висока сламена шапка на Creatures of Comfort, която моментално попадна в wish-list-ите на всички за следващия топъл сезон.

И въпреки че американският бранд показа и други вълшебни аксесоари, като сандали, обути върху разноцветни чорапи и приятно големи летни чанти,именно шапката се оказа поантата в това леко и приятно ревю за сезон лято 2014.





Всъщност шапките на дефилето бяха точно 10, като нито една не беше напълно еднаква с другите. Да ходим с шапки като на гъбките калпачетата ни се прииска страшно - все едно дали тъмносини или сламеножълти, с ленти или кантове. Да не говорим, че комбинацията при Creatures of Comfort между ежедневни топове и туники с необикновени кинематографични шапки беше фантастично попадение - едно от най-добрите въобще на NYFW.

Леа Сейду на корицата на The Gentlewoman



Черна рокля, сресани назад коси, малко цвят - вероятно най-малко атрактивния избор за корица на модно списание. Но невероятно подходящ за представяне на актрисата Леа Сейду, която буквално изпълва кадърът с излъчване.

Защо на корицата на есенно-зимното издание на The Gentlewoman е именно Леа е въпрос с лесен отговор: тричасовата драма "Животът на Адел" на френския режисьор от тунизийски произход Абделатиф Кешиш с участието на актрисата спечели "Златна палма" на 66-ия кинофестивал в Кан.

Фотосите са дело на фотографката Зое Гертнер.

The Edit, посветен на Кейт Мос



Този септември Кейт Мос празнува четвърт век кариера. Точно преди 25 години, в един всъщност октомври на 1988, 14-годишната тогава британка е ангажирана за пръв път. На снимката, която прилагаме, тя е един наистина ангелски красив тийнейджър, облечен в пуловер Фред Пери.





По повод изключителния за модел 25-годишен юбилей, списанието на сайта Net-A-Porter - The Edit - посвещава на Кейт Мос своята корица и сесия, в която моделът е в пълния си, вече зрял блясък. В материала се разказва и за проведената от Christie's ретроспектива и търг на работи, посветени на супермодела.

За нуждите на изданието фотографът Мат Колишоу е заснел Кейт във вечерни рoкли на Alexander McQueen на фона на апокалиптични декорации. Специални поздрави за една изключителна кариера!

Очите в шоуто на Marc by Marc Jacobs



Много харесваме добре гримирани очи. Най-добре ако в цялото има освен мода, и носталгия. Великолепното, просто на пръв поглед достижение, което ни очарова, този път е на Марк Джейкъбс, от ревюто онзи ден в Ню Йорк на по-масовата му линия Marc by Marc Jacobs. Обикновено гримирани, без отсенки и кой знае какви напластявания, клепачи. В синьо. Като небето, морето и като в младостта на нашите майки. Чисти сини мазки, буквално заливащи клепачите на моделите, съчетани при това с бледа кожа, и дори без туш на миглите.

Единственото допълнение - прозрачен или бледорозов блясък за устни, прекрасно съчетан със синьото горе.

Виж още тук>>

The Row пролет-лято 2014



Една колекция приятно впечатли критиците и зрителите на Седмицата на модата в Ню Йорк през изминалата седмица. Сестрите Олсън - Мери-Кейт и Ашли показаха невероятно красива и богата на източни и арабски припеви колекция от джелаби, кафтани и кимона, която невероятно напомняше на богато и смислено околосветско пътешествие. Ако филмът "Около света за 80 дни" трябваше да се снима днес, за обиколката на героите около Египет, Индия, Китай, Япония и Америка, за язденето на слонове и всякакви други препятствия, колекцията на бранда на сестрите The Row щеше да е може би най-доброто, което могат да облекат.

Колекцията освен това изобилстваше от аксесоари, от които особено харесахме колана със златна закопчалка, хубавите летни шапки с големи козирки, както и обемните, прехвърлени от една страна чанти. Видяхме джелаба в бургундско за разходка из Северна Африка, бяла рокля върху широки панталони за облекло в Арабските Емирства, кожено палто за студената руска пролет. Героините в колекцията на The Rоw се стремят да видят всичко и то веднага: фантазията е безгранична, в дрехите се прегръщат две култури - Изтока и Европа и с реверанс към 20-те години на миналия век и тяхната изящност. А чехлите без пета, скроени като мокасини отпред, са ни любими.

Виж цялата колекция тук>>
 

More All fashion