Следва

Кейт Мос, Рита Ора, Джорджия Мей Джагър на партито на Rimmel London: 180 Years Of Cool Party в Лондон

Официално или не: Никола Гескиер става част от Louis Vuitton?

От известно време името на дизайнера Никола Гескиер се спряга за позицията Творчески директор на... 

All fashion преди 10 години

От известно време името на дизайнера Никола Гескиер се спряга за позицията творчески директор на френската модна марка Louis Vuitton. Гескиер, който напусна Balenciaga през ноември 2012 г., е близък приятел с Делфин Арно, дъщеря на собственика на LVMH Бернар Арно и заместник-директор на Louis Vuitton.

Официалният говорител на Vuitton отказва засега да коментира подробности около тези слухове, но според New York Magazine и множество блогъри, които следят изкъсо новините в света на модата, бившият дизайнер на Balenciaga е нает на престижната длъжност. Въпреки това, pr-лицето на LVMH заяви пред WWD, че все още “нищо не е решено окончателно”.

Припомняме ви, че в момента дизайнерът Никола Гескиер води съдебни дела със собственика на Balenciaga - международната компания Kering. Обвиненията към Никола са свързани с нарушаване на поверителността, след като той открито разкритикува управлението на лейбъла в интервю. Гескиер обвини модната къща в “липса на цел и посока”. Настоящият дизайнер на Balenciaga, който пое длъжността на обявения за гениален негов предшественик, е Алекзандър Уанг.

Същевременно Марк Джейкъбс, който заемаше поста творчески директор на Louis Vuitton в продължение на 16 години, изненада индустрията със своето оттегляне от френската марка и видяхме последното му ревю под нейната шапка в Париж преди седмица. Мотивът за напускането на Джейкъбс бе, че в момента се е фокусирал върху работата по своята собствена марка. Марк Джейкъбс стана част от модната къща през 1997 г., създавайки първата й колекция прет-а-порте.
 

More All fashion