Следва

Нощта на Булевардите

Bridal Fashion Week 2015: Най-красивите сватбени рокли на пролетта

Най-вълнуващите...

All fashion преди 10 години

В галерията горе показваме в богат снимков материал най-красивите модели от изминалата Сватбена седмица на модата в Ню Йорк, а ето и какво очертахме като тенденции от видяното за идния пролетен булчински сезон:

На розова вълна



Един от най-вълнуващите моменти по време на модната седмица на булките се оказа новата колекция на Вера Уанг, която показа модели в най-различни нюанси на розовото. "Розовото е един от цветовете на зимата", споделя Вера зад кулисите на шоуто пред WWD. Розовите рокли определено се превръщат в хит за пред олтара, след като знаменитости като Гуен Стефани и Джесика Бийл заложиха на най-невинния цвят за сватбените си рокли. Розовото при Уанг виждаме в различни тоналности, сред които коралово и божурено, а за внушението на цвета, дизайнерката казва още: „Вижте колко добре стои на всеки тип кожа”. И да, така е!

Флорални илюзии


Marchesa, Vera Wang, Badgley Mischka

Флоралните мотиви са типичен тренд в булчинската мода, а през новия сезон ги откриваме в най-различни форми и цветове. При Marchesa те се спускат под формата на шифонени каскади, а при Badgley Mischka украсяват долната част на роклите. Vera Wang пък ги поставя като нежен акцент на талията.

Сватбени мъниста


Badgley Mischka, Monique Lhuillier, Temperley

Mark Badgley и James Mischka са вдъхновени от Френската Ривиера през 30-те години на миналия век и дефилето им буквално прелива от луксозен шик. Бродерии и арт декорации с изящни мъниста, всичко това - допълнено от красиви шифонени пластове. При Monique Lhuillier роклите имат нежна и романтична визия, облечена във флорални мотиви и интересни „пълзящи” принтове, и такива тип решетка, украсени с богати бродерии от мъниста. „Това е разкош с деликатно докосване”, казва Lhuillier зад кулисите.

Един обем напред


Badgley Mischka, Marchesa, Monique Lhuillier

Модната седмица на булките няма да е същата без пищните пластове на роклите, а наръфаните силуети на Lhuillier действително са прекрасни. Marchesa показва широки поли с наръфани акценти, а Badgley Mischka залагат на богати рокли тип frou-frou.

Красотата на ръкавите


Monique Lhuillier

Откакто Кейт Мидълтън облече онази историческа вече сватбена рокля на Alexander McQueen, всичко е в ръкавите, буквално и преносно. Monique Lhuillier се е погрижила за тенденцията с прекрасни творения с къси ръкави от бяла дантела, с дългите им вариации с лек блестящ тон, както и със супер женствени кройки със сърцевидна форма около врата.


Marchesa

Ръкави има и в колекцията на Marchesa, които балансират силуетите тип русалка. Освен стандартните, подчертаващи ръцете кройки, присъстваха и свободно падащи ръкави от коприна.

Гладкият чар


Badgley Mischka, Vera Wang, Monique Lhuillier

Ако тюлът не е вашата материя, Badgley Mischka имат очертаващи тялото модели с леко блестяща нишка или дантелени мотиви. Сред бонбонените творения ала принцеса на Вера Уанг, откриваме и по-гладки варианти с кройка тип корсет. А в колекцията на Monique Lhuillier изчистените рокли без рамене, обсипани с блещукащи мъниста, продължават лирично женствената тематика на дизайнера.

Малките русалки


Badgley Mischka, Monique Lhuillier, Marchesa

Разбира се, специално място има и за моделите, тип русалка, обгръщащи извивките и деликатно разширяващи се от коляното. Прекрасни примери за тенденцията са роклите на Marchesa, чийто тюл по ръкавите чудесно пасва на тюла около полата.

Късо и сладко


Monique Lhuillier, Marchesa

Дългата рокля отдавна не е must-have, макар и най-предпочитана. И Monique Lhuillier, и Marchesa представят модели със средни дължини, чиито дантелени поли са прекрасни за много танци на сватбения ден, както и по-гладки материи за по-секси булки. Всички къси творения на Marchesa пък са не по-малко закачливи, целите облечени с пластове от тюл.
 

More All fashion