Следва

Какъв домашен любимец да изберем според нашия зодиакален знак: Лъв, Дева, Везни и Скорпион

Какъв домашен любимец да изберем според нашия зодиакален знак: Овен, Телец, Близнаци и Рак

За стопанина е важна неуловимата връзка с домашния любимец, за да го разбира, да усеща настроението му, да мърка приветливо (лае, чурулика...) и да бъде винаги до него, а не под стола или в ъгъла.

Astro преди 10 години

Налице е силното убеждение, че стопанина и животното трябва да си подхождат енергийно, т.е. техните жизнени биоритми трябва да си съвпадат като две половини на едно цяло. Така например, подвижните животни ще дразнят мудните хора и обратното, вечно спящото животинче не е подходящо за детска компания.

За стопанина е важна неуловимата връзка с домашния любимец, за да го разбира, да усеща настроението му, да мърка приветливо (лае, чурулика...) и да бъде винаги до него, а не под стола или в ъгъла. Когато е налице такава връзка, с течение на времето неволно забелязваш, че собственика и неговия любимец си приличат, обменяйки най-добрите си качества. И гостите, които идват в дома ти отбелязват, че ти ​​и твоя домашен любимец - изглеждате по един и същи начин! Това се има предвид, когато се каже: идеално и хармонично подбран домашен любимец.

На всички е известно, че котката, освен приятел на своя стопанин и обект на грижи, може да бъде и негов домашен лекар. Съществува и лечение на различни заболявания при човека с помощта на домашни животни - анималотерапия.

В три поредни дни ще ви покажем кой е най-подходящият любимец, според характеристиките на вашият зодиакален знак.

ОВЕН 21.03-20.04

На Овните съответствуват различни породи овчарки, овце, овни.

Хората от тази зодия са доста войнствени, винаги готови да отстояват справедливостта и да защитават своите идеали. Привличат ги животни с марсианска природа, например, бойни породи кучета, риби и дори петли. В нашите условия за Овните най-подходяща е немската овчарка (защитаваща дома от непознати) или сиамска котка.

Овчарката - е издръжливо, жизнерадостно куче, много пъргаво и отскокливо. Предано, умно, гальовно. Има независим характер, решително и самостоятелно, обича когато цялото семейство се събира заедно. Общува прекрасно с децата. Към непознати е подозрително, винаги нащрек и готово да сигнализира със своя дрезгав лай.

При това има толкова много овчарки: немска, средноазиатска, кавказка, каракачанка, хърватска, източно-европейска, коли, холандска, шелти.

На родените под знака на Овена, им подхождат също активни и умни кучета като лабрадори и далматинци.

При избора на котка Овните трябва да обърнат внимание на породата Египетска мау. Това е елегантна, стройна котка с мускулесто тяло.

Порода "лечебни" котки за Овните са Донски сфинкс. Усещат много добре настроението на стопанина си, интелигентни и отзивчиви. Много любопитни, винаги знаят какво се случва наоколо и са в центъра на всички неща. Имат положително влияние върху човешкия организъм. Притежава мощна положителна енергия.


ТЕЛЕЦ 21.04−20.05

На Телеца съответстват бикове, крави, прасета, едри кучета (например Фландърско бувие).

Мекият и стабилен Tелец е управляван от земното въплъщение на Венера, основните му качества са нежност, обич и стремеж към комфорт. Това дава ключ към разбирането на отношенията му с животните. Привличат го пухкави и спокойни създания: котки, зайци, мишки и хамстери. Телците много обичат да хранят своите домашни любимци.

Порода кучета - Швейцарски зененхунд (голям швейцарски, бернски, апенцелер, ентлебухер). Това са силни, пъргави, уравновесени кучета. Чудесни пазачи, охраняват и стадото и имота на стопанина си. Дружелюбни са и това ги прави добри домашни кучета. Използват ги и като кучета за впряг, за транспортиране на мляко и сирене. По природа са спокойни, не са злобни, лесно се обучават.

Избирайки си котка, Телците трябва да потърсят породата Бирманска късокосместа котка. От литературните източници на Изтока е известно, че котка, подобна на бирманската била възпята в древната "Книга със стихове за котките". Почитала се като свещено животно, такива котки държали само в най-богатите домове и храмове, смятало се е, че носят късмет и богатство.

Телците ще бъдат щастливи и взимайки в дома си сладко, пухкаво зайче-джудже (домашно зайче).

"Лечебна" котка за Телците – това е порода Персийска.




БЛИЗНАЦИ 21.05−20.06

На Близнаците съответстват птици, кокошки и патици.

По своя характер Близнаците са най-общителните и най-комуникативните в целия зодиак. Повече от другите те предпочитат интерактивния контакт със своите домашни любимци. В домовете им се срещат пойни птици, говорещи папагали и малки, много социализирани кучета, като шпаньоли и дакели. От рибките ги привличат активните с ярка окраска.

За общителните Близнаци е нужен някой, с когото да могат да си поговорят от сърце, например, вълнисти папагалчета.

Кучета - порода грифон, различни териери, добермани, пинчери и шнауцери.

При избора на котка, трябва да потърсят порода, която се нарича Селкирк рекс (Selkirk Rex), порода котки, включваща две разновидности - късокосмести и дългокосмести.

За Близнаците ”лечебна” може да бъде породата Сиамска котка, една от първите разпознати породи ориенталски котки, далечен потомък на свещените котки в храмовете в Сиам (днес Тайланд). Тези котки са интелектуалки, необичайно "разговорливи" и винаги отговарят на повикване. Умни, общителни, обичат да са сред хора и силно се привързват. Лесно се поддават на дресировка, бързо свикват да се движат на каишка, така че с тях може да се ходи по улицата като с куче.




РАК 21.06−22.07

Ракът в астрологията е равнозначен на водата, обозначавайки самото естество на водата и емоционалните връзки. Следователно, важен е емоционалният контакт с животните. Раците обичат нежни котки, пухкави кучета, зайчета и бели мишки. Освен това, както всеки знак от водната стихия, Раците обичат да оборудват аквариуми.

На родените под знака на Рака пасват най-добре рибки в аквариум, котки, от кучетата - дакел, голдън ретривър, канаан.

Избирайки котка Раците трябва да потърсят породата Регдол, порода полудългокосмести котки, теглото им достига 7-10 кг. Козината им е мека, напомняща тази на заек.

Както подсказва името (Rag Doll - парцалена кукла), тези котки са меки, гальовни, много податливи на обучение, добре съжителстват с други животни. Не умеят да се защитават сами, предпочитат да се скрият. По характер приличат малко на кучетата - както кучетата, следват по петите господаря си.

„Лечебна” котка за Рака - това е Tайска порода късокосмести котки, истинската, т.нар. стара порода сиамски котки.

Също така, Раците ще се грижат с удоволствие и ще оборудват жилището на малки хамстерчета.




Очаквайте утре: Лъв, Дева, Везни и Скорпион и в четвъртък: Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Какъв домашен любимец да изберем според нашия зодиакален знак: Лъв, Дева, Везни и Скорпион

Какъв домашен любимец да изберем според нашия зодиакален знак: Стрелец, Козирог, Водолей и Риби





More from View Sofia

More Astro