Следва

„Audacieuse”, или „Дръзката”

PFW: Най-доброто от Седмицата на мъжката мода в Париж есен-зима 2014/15

С лекота можем да кажем, че Парижката седмица на модата бе меланж от класика и забележителни детайли...

All fashion преди 10 години

Известен още като “Градът на любовта”, Париж бе домакин на някои от най-дългоочакваните ревюта в мъжката мода в рамките на 4 дни, от 15 до 19 януари включително. След летящ старт в сряда с колекциите на Carven, Valentino, Haider Ackermann и Raf Simons, мъжките трендове в облеклото запазват новаторската си линия, но е немислимо да минем без традиционните кройки и материи, които са задължителен елемент от гардероба на парижани.

С лекота можем да кажем, че Парижката седмица на модата бе меланж от класика и забележителни детайли: кожа с косъм, мохерни овърсайз пуловери, графични и комикс принтове съжителстват с панталони с права кройка, монохромни нюанси и елегантни мъжки тренчове. Шалът е незаменим аксесоар, независимо дали е омотан на пластове около врата или е под формата на елегантно фишу; спортните кройки не са така застъпени, както видяхме по подиумите в Милано и Лондон, а се прави реверанс към по-тесните, слим версии на панталоните, комбинирани с еклектични ризи, вталени сака или дълги палта с косъм.

Страшно готини отново бяха момчетата Saint Lauren в типично Слимановия стил, характерния за рок бандите на близкото минало, а карамелените и деним творения на Valentino са доказателство, че и привидно кежуъл материите могат да бъдат трансформирани в нещо луксозно.

3.1 Phillip Lim залага на кожа, свободни силуети в каубойската естетика, Carven изглежда са влюбени в черно-белите съчетания, а мъжът на Dior Homme е безупречен в костюм на вертикално райе и авиаторско яке. Момчетата на Dries Van Noten обичат пухкавите наметки около врата и тонове в меко зелено, докато тези на Givenchy предпочитат широки панталони с висока талия, кецове и предизвикателни топове.

Hermes са като наръчник за съвременния елегантен мъж, докато колекциите на Kenzo и Lanvin залитат по по-богати цветове и принтове в горчица и морско синьо. Raf Simons пък комбинира безупречно елементи и мотиви от уличния стил с изчистени и семпли линии за максимално street-chic ефект.
 

More All fashion