Следва

На чаша Veuve Clicquot

Могъществото на морската сол

Оказва се, че морската сол е по-полезна, отколкото предполагаш, както и можеш да я използваш за множество цели...

All About Life преди 15 години

Оказва се, че морската сол е по-полезна, отколкото предполагаш, както и можеш да я използваш за множество цели. Или по-точно обяснено, освен в кулинарията – за тези, които залагат на здравословното хранене, също така и за медицински цели – укрепване на имуната система, както и в козметиката – като скраб за тяло.

Естествен природен продукт без химична намеса, в който се съдържат над 80 химични елемента. Това, което наричаме морска сол, се състои главно от натриев хлорид (готварска сол) и малко количество други минерални вещества като магнезий, йод, калций и бром. Предлага се фино смляна и на кристали, което от физиологична гледна точка разлика между нея и каменната сол няма.

Доказано е, че морската сол има страхотно влияние върху укрепването на организма – нормализира кръвното налягане и захарта, облекчава заболявания на носа, укрепва и структурата на костите, помага при мускулни спазми.

Натриевият хлорид в солта още през Античността се е използвал за подмладяване на кожата и подобряване на обмяната на веществата. При обработката с морска сол на тялото като скраб за кожа, целулитът се предава при силната загуба на влага, както и се отстраняват мъртвите клетки. Кожата не се изсушава!

Използването на морски соли във ваната ще ти свършат чудесна работа. Имай предвид, че не трябва да прекаляваш с количеството, а условията, които трябва да изпълниш за перфектен резултат са: температура на водата 35-40 градуса, да не мърдаш от водата поне 1 час, както и да правиш тази процедура всеки ден. Това се казва терапия! А ако я съчетаеш с няколко ароматизирани свещи и лежерна музика, ефектът на пълен релакс е гарантиран!

През вековете технологията за добиване на сол не се е променила. По бреговете на солените езера и морета в топлите страни водата се отвежда в така наречените солни градини. В плоски басейни тя се изпарява благодарение силните слънчеви лъчи. От нея остава бялата сол в кристализирана форма, която се преобръща, докато водата се изпари напълно. 

Вече може да се потопиш в солената вана…

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.