Следва

Ерин Уосън представя новия аромат на Cartier

Editors' Choice - Моите козметични тайни за 14 февруари

Всяка от нас крие почти вълшебни трикове за разхубавяване от скъпоценния си опит в подготовката за специални...

Hair преди 10 години

Всяка от нас крие почти вълшебни трикове за разхубавяване от скъпоценния си опит в подготовката за специални случаи. Коя какви чародейни методи прилага, за да е във великолепна форма на 14-ти февруари, четете надолу:

Пламена



Изкуството на съблазняването е умение, което на мнозина се вижда непосилно за усвояване, но за мен е нещо, по което трябва да се работи като всяко едно друго качество.

За себе си дори и не смея да твърдя, че съм съблазнителка, но пък и аз като всяка жена съм научила някои трикове и хитринки, за да съм в отлична форма, когато дойде моментът. За мен е важно да подчертая и наблегна върху хубавите си черти, а не да мисля за недостатъците, които имам, защото то е ясно... нямам цяла армия бюти експерти, които да ми помагат винаги, когато се наложи, а в най-добрия случай разполагам само с няколко часа преди срещата.

Лично аз винаги започвам ритуала по разкрасяване от устните. Според мен те трябва да са напълно готови за целуване, ако искам да бъда целува. Изпитано и винаги деистващо средство е пчелния мед. Преди срещата намазвам устните с дебeл слой от него и без да се изкушавам да се облизвам го оставам десетина-петнадесет минути, за да подейства. След това отстранявам меда с хладка вода и намазвам устните с вазелин.



Ако искам да извадя тежката артилерия, слагам и червено червило – признавам си, това определено е сред най-добрите ми оръжия за съблазняване и при мен в повечето случаи действа безотказно.

Друго от нещата, които винаги се хващам, че правя е внимателното напръскване на всяка една гънка от тялото ми с парфюм.

Парфюмите винаги са били верен съюзник на жените в борбата за привличане вниманието на противоположния пол, така че няма да навлизам в подробности защо точно го правя и аз. Просто бих припомнила знаменитата фраза на Коко Шанел: "Парфюмът оповестява за появата на жената и продължава да напомня за нея след като си е отишла...".

И последното нещо, което ще издам от моя "наръчник за съблазняване" и което съм сигурна, че винаги носи бонус точки за жените, е усмивката. Момичета, мъжете харесват усмихнатите жени, тези, които не спират да се смеят и знаят как да се забавляват! Това е доказано, а и потвърдено от не един от моите приятели...

Елена



Козметичните трикове в последния момент са малко нож с две остриета.

Често се случва да пренавиеш желанието си да си в оптимална форма и да направиш така, че ефектът да е обратен, да не кажем катастрофален. Преди години правех огромната грешка да пробвам нови козметични продукти в сюблимната вечер, като особено рисковите крем за околоочен контур и някоя маска с непроверено действие. Резултатът често беше далеч от позитивните очаквания - подути очи, подпухнало лице, променен нюанс на тена. Затова днес, вече голямо момиче, знам, че нищо не знам за това какво ще направят с красотата ми всичките знайни и незнайни продукти с обещано чудодейно действие по опаковките. И залагам на своите простички и изпитани във времето правила, които никога не са ме подвеждали.

Изискват малко по-авансова нагласа, но са железни.

Първо, много важно, в деня преди Събитието, се опитвам да не се храня много, даже съвсем. Избирам плодове, най-добре с леко диуретично и пречистващо действие, като портокал, лимони, грейпфрут, сушени сливи, орехи. Чудесна работа върши и лъжица бабин сок от бъз. Не се ограничавам в количеството на плодовете, но не слагам в уста нито грам хляб, млечни произведения или готвена храна. Купувам добър препарат със съдържание на Витамин С и изпивам солидно количество от него, но поне 2 грама. Това е средство, често препоръчвано в моменти на грипна епидемия, но то има и прекрасен разкрасяващ ефект. Витаминът има озаряващо кожата действие и силно тонизира както тялото, така и психиката, а това винаги си личи по изражението. В самия ден гледам да се наспя максимално добре, само това ми помага да усещам как годините нямат значение.

След това почиствам и слагам на лицето, тялото, косата си само онези добре изпробвани и обикнати препарати и мазила, вкл. парфюм, за които знам, че ще допринесат за доброто настроение, и не носят риск за развалянето му. Същото се отнася и за грима и прическата, намирам за крайно погрешно да се експериментира с външния вид в последния момент преди ден, вечер или момент, в който искаме и трябва да сме разкошни, уверени в себе си и естествени. Защото естествеността и чувството за органичност са супер важна част от нашия добър имидж. Важен винаги, включително и на Свети Валентин.

Пола

В моя бюти дневник за важен ден, или нощ, разчитам основно на:

1. Фатално черен поглед



Има ли нещо по секси от перфектно поставена очна линия? Едва ли.. Слагаш си я и мигновено се превръщаш в съвременна версия на жената котка. Предпочитам я по-плътна и изразителна, така всички светлини се насочват към очите, а те могат да кажат много неща.

2. Лавандула в косите



Красивата коса е силен коз, особено когато носи след себе си и омайващ аромат. Най-лесно и бързо е да впръснем от парфюма си преди да излезем. Но доста по-естествено и полезно би било, ако втрием няколко стръка лавандула или приплетем сухи цветя в разрошената си коса. 

3. Кадифена кожа



Толкова мека и блестяща, че да му се прииска на секундата да я докосне. Да, става дума за кожата ни, а за нея ежедневната хидратация е жизненоважна. В последно време се доверявам на ароматно сухо олио, което не само я прави кадифено мека, но й придава и съвсем деликатен блясък. А той върви ръка за ръка със секси пайетена рокля.

Джулия



Винаги съм харесвала котешка очна линия в черно, а приятелят ми неведнъж ми е споделял, че първото нещо, което е забелязал в мен, е бил именно проницателният поглед.

Моят бюти трик за характерна котешка извивка е следният: очертавам линията на горните мигли с мек молив (харесвам тези на Bourjois), след което минавам с очна линия тип писец. За финал - спирала за обем, например новата Miss Manga на L’Oreal Paris, бял молив във вътрешната част на окото, а върху устните нанасям малко хидратиращ балсам в нежно розово.

И воала! Хем секси, хем някак загадъчно, с една дума: перфектна комбинация за съблазняване!

Меката и гладка кожа е з-а-д-ъ-л-ж-и-т-е-л-е-н елемент от бюти арсенала ми. Пък и винаги съм имала слабост към блузи с голи рамене и рокли с изрязан гръб.

И понеже хидратацията е ключова, използвам душ гел с арганово масло, който, за разлика от повечето подобни продукти, не изсушава деликатните зони, а ги овлажнява допълнително.

Следва обилен слой бебешко олио с аромат на лавандула или някой любим лосион за тяло с изкусителен жасмин, портокалов цвят или сандалово дърво.

Никога не излизам от вкъщи без маникюр, а когато ми се случи, се чувствам ужасно. За ежедневие харесвам по-пастелни и ненатрапчиви нюанси като бежово и карамелено, а за специални случаи - бургундско червено, индигово синьо или модерното милитъри зелено. Намирам, че по-късият, квадратен или заоблен маникюр изглежда много по-секси и привлекателно от нашумелите напоследък заострени нокти.

Кремът за ръце е задължителен елемент от бюти програмата ми за ръце, като безспорен фаворит са ми продуктите за дълбока хидратация и подхранване на Neutrogena.
 

More from View Sofia

More Hair