Следва

Еко величие

Рокля от дантела

Въпреки че Миуча Прада не е нарисувала дори една скица през живота си, нейният талант е всепризнат от целият моден свят...

Shopping преди 15 години

Въпреки че Миуча Прада не е нарисувала дори една скица през живота си, нейният талант е всепризнат от целият моден свят и всички следват нейните идеи.

През 2001година Prada представи дрехи от найлон, а много дизайнери "почерпиха" идеи от колекцията й и направиха облекла, които силно напомняха нейните, поне що се отнася до материята, винил. Миналата година Prada се вдъхнови от чужди и екзотични култури,
като сътвори разкошни тюрбани, които тази година се превърнаха в хит.

За тази есен италианката реши да работи с дантели (на снимката горе - модели от новата колекция на Prada), като се вдъхнови от лукса и елегантността на жените от висшето общество на ХХ век. На кратко времево отстояние след нея много дизайнери усетиха, че дантелата ще е водеща материя през есента и започнаха атака в същата посока.


Valentino реши да работи с черни дантели, като избра класически кройки и модели за работа с луксозната материя. Черна къса рокля с 3/4 ръкав седи добре на всичко, но ние си я представяме на жена с бяла кожа, черна очна линия, висок ток и ярко червено червило.

Друга италианска марка също залага на дантелите, само че в по-провокативен вариант. La Perla представи дантелена къса рокля без ръкави в бежов цвят. Нея "слагаме" върху жена със слънчев тен, висока платформа и артистичен накит.


Рокля Valentino Red, бутик Trend Box, 1720 лв.
Рокля La Perla, бутик La Perla 998 лв.

More from View Sofia

More Shopping