Следва

Разкошната Жизел е лицето на лятната колекция на H&M

My style: Жени Ковачева. Из гардероба на един стилист

Тя е сред жените, чиито дрехи не само са красиви и модерни, но и такива, които дават усещане за свобода и спокойствие...

All fashion преди 10 години

Жени Ковачева е дизайнер, възпитаник на НХА и стилист. Обича да рисува, но в момента ежедневието ѝ е заето с формата "България търси талант", където се грижи журито и водещата Мария Силвестър да изглеждат повече от добре.
Работила е в предавания и сериали като “Гласът на България”, “Къде е Маги?”, “Отплата”, “Стъклен дом″, “Music Idol″ и много други. Била е редактор и стилист в списание “МОДА” и стилист към списание “Gentleman”.



Жени е амбициозна, млада, а безупречният й стил е нещото, което ни влюби от пръв поглед в нея. Тя определено е сред жените, чиито дрехи не само са красиви и модерни, но и такива, които дават усещане за свобода и спокойствие, такива, които едва ли на нас биха стояли така добре, но облечени на нея подчертават всяка емоция, достойнство и отличителност, които има тя. И за пореден път разбираме, че това наистина се оказва най-важното...

Имахме удоволствието да си поговорим с нея за мода, а начинът, по който тя докосваше и разказваше за дрехите си, докато ни развеждаше из гардероба си, ни накара да й симпатизираме още повече. Тази жена обича дрехите си много, а ние обичаме нея! Жени Ковачева!




V.S. Как се случи така, че стана стилист?
Ж: Завърших художествена гимназия в Пловдив и там най-голямата ми страст беше живописта. Много дълго се чудех дали да не продължа с това, но кандидатствах в академията "Мода" и така започна всичко...

V.S. Как се определяш?

Ж: Идеалистка и мечтателка, а много хора ме намират и за дяволски спокойна.

V.S. А стила ти?
Ж: Харесвам цветовете. Развивам стила си с години и съм минала през всичко, което можете да си представите. Особено косата! Била е във всякакви цветове. В последно време обаче, съм доста по-спокойна и съм се отдала на малко по-женствени нюанси и десени. Дълги години не носех черно изобщо, защото ме подтискаше много и го свързвах с нещо много дарк, но в последно време и това се промени. Вече намерих комфорт и в него.


"Чувствам се комфортно, когато гардероба ми е подреден. Предпочитам всичко да си е на точното място..."

V.S. С какви обувки може да те види човек?
Ж: Всичко харесвам, но имайки предвид забързаното ми ежедневие предпочитам хубави обувки, но равни, като тези, с които съм днес.


"Обувките вляво си ги взех от Лондон, страшно много ги обичам и са ми голяма находка. Носила съм ги само на едно домашно парти, но никога не съм излизала с тях. Обувките вдясно също са ми много любими, Irregular Choice са и oтвътре са плюшени, което ме спечели много, когато ги купувах."

V.S. Любими марки имаш ли си?
Ж: Имам различни неща на различни марки, но може би откакто H&M е на родния пазар залагам главно на този бранд.

V.S. Вярваш ли в терапевтичната страна на шопинга?
Ж:
Да, и дори често си я прилагам тази терапия, когато се почувствам зле.

V.S. А имаш ли дрехи, които си купувала в такива състояния, а после никога не си ги обличала?
Ж: Честно казано, не! Изключително рядко си купувам дрехи, за да ги комбинирам с други, общо взето винаги купувам дрехите сами за себе си и след това измислям как да ги стилизирам, така че да се намеря в тях. 

V.S. Какво мислиш за онлайн пазаруването? 
Ж: Не обичам да пазарувам онлайн. От хората, които искат да видят и да пипнат съм. Но все пак се случва да се доверявам и на онлайн магазините.


"Това е дрехата, която ме олицетворява най-много. Марката е Topshop, а точките са сред най-голямата ми страст."

V.S. Цветът, който най-много преобладава в гардероба ти?
Ж: Последната година неоновите цветове определено са тенденцията, която ме обзе най-много, освен тях харесвам и нежните пастелни цветове, които също са доста актуални в момента.

V.S. До колко следваш модните тенденции?
Ж: Харесват ми много визиите в различните Street Style блогове, но предпочитам да пречупвам модата и тенденциите през моята гледна точка. Така, че в никакъв случай не е сляпо.


"Принтовете и неонът имат силно присъствие в гардероба ми напоследък."

V.S. Когато ходиш на шопинг предпочиташ да си сама, или в компания на приятел?
Ж: Сама, защото ми е по-спокойно. Имам си принцип и, ако много се чудя знам, че дрехата не е за мен. Обикновено взимам нещо, казвам си "това е!" и излизам. Не съм от тези, които висят с часове, пробват хиляди модели и имат нужда от консултант. Преди години съм работила в магазин и е имало хора, които идват по 10 пъти, за да пробват едно и също нещо, водейки майка си, баща си, мъжа си.... Това винаги ми се е струвало адски нерешително.

V.S. А ти решителна ли си? Бързо ли решаваш какво да облечеш сутрин?
Ж: Да, обикновено решавам с какво да се облека докато си взимам душ. Много от колегите ми смятат, че ми отнема страшно много време, за да се приготвя, защото съм много спретната всеки път, но истината е, че на мен просто ми се полчуава лесно всичко това.

Освен това с начина, по който избирам да изглеждам, избирам и настроението, което ще нося цял ден. Затова никога не си позволявам да бъда разпусната, недоогледана, или така сякаш светът ми е крив.

V.S. Имаш ли си любима дреха в момента?

Ж: Уших си една пола пълен клош, която е доста актуална за сезона. Хареса ми много материята, от която е направена, колко тежко пада и начинът, по който ми стои. С нея определено се чувствам много добре и феерично.

V.S. Каза "уших си", често ли си измисляш сама дрехите?
Ж: Тази пола е класически модел, така че не е кой знае какво. Освен това не съм я шила аз, въпреки че мога да шия. Общо взето само купувам някакви платове с идеята да си направя нещо и ги пъхам под леглото, защото не ми остава време да стигна до тях. Нямам време да се отдам на тази си страст.


"Полата, която си уших и определено е сред топ дрехите ми напоследък. Стои великолепно и прави талията ми микроскопична."

V.S. Пазаруваш ли от секънд хенд магазини?
Ж: Да, пазарувам понякога. Намирала съм си ризи, аксесоари, имам доста находки, ако трябва да съм честна.

V.S. Имаш ли си някоя незабравима визия?

Ж: По-скоро си имам незабравим период, в който носех само зелено. Всичко ми беше в този цвят, дори и апартамента.


"Маниачка съм на Бамби, дори моят приятел често ме нарича така. Напоследък нещо съм се вдетенила явно."


V.S. Представяла ли си си сватбената рокля?
Ж: Не вярвам в брака и това с истерията около този ден за мен е излишно. Един ден може би и аз ще подпиша с моя приятел, но ще е в тесен кръг и ще е много алтернативно. Може би ще има рокля, но...

V.S. Какво обичаш да ти подаряват най-много?
Ж: Обикновено аксесоари. Обичам и цветя.

V.S. А до колко аксесоарите са важни за твоята визия?
Ж: Обичам да са едри, колоритни и доста често залагам на тях. 






"Този колан на пръв поглед е голяма кичария, но всеки път, когато си го слагам предизвиквам вълна от емоции у хората."

V.S. Тук виждаме няколко шапки, каква част от гардероба си отделяш на тях?
Ж: Много обичам шапки. Преди години носех постоянно, но напоследък все по-рядко ми се случва. Искам да ги слагам, не страдам от общественото мнение, но повечето хора като ме видят с шапка са: "О, Боже, ние колко работа имаме, а ти имаш шапка!"...

Любовта към модата на колегите ми с годините е преминала в някакви други измерения и на повечето им е все тая как изглеждат. Затова им го спестявам това с шапките...





V.S. Как си облечена, когато си вкъщи?
Ж: Обикновено съм с широки ризи, ленени панталони и предпочитам да ми е удобно. Не съм от тези жени, които са с грим и прическа дори и когато са си у тях.

V.S. А как си облечена, когато спиш?
Ж: С пижама. Наскоро с колегите ми в телевизията спорихме точно по този въпрос и някои от тях смятаха за доста сранно това, че спя с пижама, но на мен така ми е удобно и уютно и някак ми става още по-мързеливо.

V.S. Гримираш ли се често?
Ж: Гримирам се всеки ден и даже много хора ми се чудят защо и кога успявам. Това е мой навик и дори имам леки притеснения да изляза навън без да съм гримирана. Единствено, когато съм на море се лишавам от макиажа. Но честно казано не полагам някакви хипер грижи за лицето си, защото не ми остава време.

V.S. Каква козметика използваш?
Ж: Среден клас козметика. В последно време се грижа повече за косата си, защото ми пада много. Използвам продуктите на Davines и съм сравнително доволна от резултата.



V.S. Кое ти е любимото кътче у вас? Къде обичаш да си почиваш?
Ж: Толкова рядко се прибиам напоследък, че не ми остава време да се насладя на дома си. Но иначе предпочитам да съм на терасата, там си пия кафето и проверявам пресата. Безценно е това време за мен!



V.S. Пожелаваме ти много време, в което да можеш да се насладиш на всичките малки радости на живота. Благодарим ти, че ни разходи из гардероба си днес, Жени!
Ж: И аз ви благодаря! За мен беше удоволствие!
 

More All fashion