Следва

Тънка зелена линия - или Lanvin в Москва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Пищното събитие...

All fashion преди 9 години

Тънка зелена линия

Забелязахме тематично присъствие в тоалетите на светските хора от Москва, дошли на вълнуващото приключение - ревютата на мъжката и дамската колекция Lanvin под диригентската палка на Албер Елбаз, на най-пролетния нюанс, така прекрасно присъщ на април, а именно зеленото.

Чантата, герданът, плохите на пищната пола, лъскавият топ, или целият ансамбъл в зелено - това бяха избрали част от поканените, логично отзовали се на поканата за това рядко парти, защото как се изпуска възможността за едно бързо селфи с разкошния Елбаз. Който пък тази година отбелязва тридесет години творческа дейност.



Пищното събитие, на което бяха представени цели две колекции - дамската и мъжката за есента и зимата на 2014-та, показани по-рано - съответно през февруари и януари тази година в Париж, се проведе в "Барвих Luxury Village". Страхотна публика, много, много адекватна, велик повод, очевидно умопомрачителен кетъринг, Албер Елбаз на живо и много близо, и все в този ред прелести, плюс подчертано зелената нишка във фешън избора на публиката, ни накараха да мечтаем за същото тук, на Софийска почва.



Защото е страшно красиво. И по много други причини.

Виж всички красиви хора тук>>

50% Prada, 25% Miu Miu и 25% Alexander McQueen - това избра великолепната четворка от "Невероятният Спайдърмен 2"


Андрю Гарфийлд

... за премиерата на 24 април в Ню Йорк. Виждаме четирите звезди от чутовното филмово забавление - Андрю Гарфийлд, Ема Стоун, Дейн Дехаан и Фелисити Джоунс - в страхотни ансамбли, до един съвършено елегантни и безупречни в стилово и всяко друго отношение, етикирани както следва: Маккуин под формата на втален костюм от сако с две копчета и прав панталон на синьо-кафяво каре, бяла риза, тъмна вратовръзка и тъмни обувки или от глава до пети McQueen за Питър Паркър /Андрю Гарфийлд/.


Филисити Джоунс

Мю Мю от горе до долу почти във вид на ванилено съвършенство с прелестни детайли и тон по-светли обувки от Jimmy Choo за Филисити Джоунс.



Хари - или Дийн - в абсолютно съвършено творение на италианската Прада, в което особено харесваме финия петролен оттенък и божествената риза и 25-годишната Ема Стоун, за която всички фенове на филма страдат, след като Спайди я загуби в частта - отново в Прада от пръстите на краката до прическата - приятно омбре, с едничкото изключение - пръстените на бижутерката Sidney Garber.


Ема Стоун

Знаменити жени създават свои версии на чантата Fendi Peekaboo



Като плът от плътта и кръв от кръвта на избрани велики жени ще са подписаните от тях версии на прочутата емблематична чанта на италианската фирма, започнала живота си в далечното начало на 20-ти век, Fendi, а именно популярния модел Peekaboo.

Художничката Трейси Емин, архитектката Заха Хадид, певицата Адел — това далеч не е пълният списък на жените, които ще създадат свои версии на страхотната чанта на Fendi - изключително разпознаваемият модел Peekaboo. Замисълът е благотворителен проект на Fendi, а парите от продажбата ще бъдат преведени в помощ на деца.

Новият благотворителен проект на модния бранд е свързан с откриването на флагманския магазина на Fendi в Лондон. В чест на събитието от фирмата решават да проведат акцията, като средствата, събрани от нея, ще бъдат предадени на английски благотворителен фонд. Свои версии на класическите чанти Peekaboo ще направят още актрисите Гуинет Полтроу и Наоми Харис, моделите Кара Делевин, Джери Хол и дъщеря й Джорджия Мей Джагър, илюстраторът Таня Линг, журналистката Кейт Ади. Техните чанти ще бъдат изложени в новия бутик на марката на New Bond Street от 2 май, а след това продадени на онлайн-търг.



Певицата Адел за Fendi Peekaboo bag

"Аз израснах сред изключително силни жени-лидери, и съм щастлива, че такива дами, вече станали икони, първи в своите области, са въвлечени в нашия проект със знаковата за Fendi чанта, — казва Силвия Вентурини Фенди. — Но тази акция ще ни позволи не само да се запознаем по-отблизо с тези невероятни представителки на прекрасния пол. Освен това ще можем да помогнем на фонда Kids Company и да ги подкрепим в тяхната така необходима и важна работа".

Адмирации за идеята и съпричастността!

Първият видим резултат от дизайнерския опит на Агнес Дейн



За решението си да пусне собствена линия дрехи моделът Агнес Дейн обяви едва през февруари, а ето че вече е видим и първият резултат от нейния опит. Агнес позира в първите готови неща в сесия за Oyster Magazine.

Тъмносин костюм с мъжка кройка, класически тренч, бежово вълнено палто — Агнес Дейн не ни подведе, обяснявайки в началото на годината, че цветовата палитра на колекцията ще е сведена до минимум, а основните цветове ще са неутралните. Даже е странно, че бунтарката, наречена Агнес, която помним с късите подстрижки и бунтарско облекло от преди няколко години, и тази елегантна Агнес, която позира днес под женствено пясъчно палто, са едно и също момиче. Но бившият модел е вече на 30 и към много моменти от своето минало сега се отнася с недоумение: как и защо съм минала през всичко това? За стила на добрата стара Агнес напомнят само мъжките кройки на някои дрехи и обувките с бели чорапки.



Което е категорична еволюция, в която освен стилово развитие, прозират женственост, зрялост, усет за универсалност и същевременно строга индивидуалност, комбинацията от които ценим високо.





Изборите на червения килим на кинофестивала в Пекин
 




Състоялият се през изминалите седмици четвърти пореден международен филмов фестивал в Пекин остави гледки, които да помним до следващото му издание. Невероятно хубавите азиатки, прочути в цял свят китайски, тайвански, японски и корейски актриси, облечени във великолепни рокли висша мода, бяха вълнуващата модна част от това грандиозно, макар и съществуващо от едва четири години събитие.

Сред изключителните стилистични избори от червения килим бе и този на френското момиче Леа Сейду в рокля на принцеса по дизайн на Miu Miu, лъскава и тежка, с богата обемна пола. Наистина много бляскави, в изтънчени и безкомпромисни откъм дрес код рокли с имена Zuhair Murad, Elie Saab, Lanvin бяха и Фан Бингбинг, Уан Ли Хун, Джан Дзъи и още красиви талантливи жени от Далечния Изток.

Виж най-доброто от червения килим тук>>>
 

More All fashion