Следва

“Savage Beauty” на Alexander McQueen се заръща в Лондон

Продажбите на YSL продължават да растат

Критиците може и да имат разногласия по отношение на дизайна на Еди Слиман за YSL, но клиентите определено нямат такова отношение. 

All fashion преди 10 години

Критиците може и да имат разногласия по отношение на дизайна на Еди Слиман за YSL, но клиентите определено нямат. Откакто дизайнерът е начело на френската модната къща, продажбите не само, че не са в застой, но и отбелязват същински бум.

Продажбите са скочили с цели 27 процента през първото четиримесечие на годината в сравнение с 2013, каза компанията-майка Kering в четвъртък. Това автоматично превръща френския бранд в един от най-бързо разрастващите се.

Според Kering търговският успех на марката се дължи на силните продажби на кожените изделия, най-вече на чантите Sac de Jour и Monogram bags, както и на промяната в дизайна на магазините и мърчъндайзинга: само покупките от бутиците на Saint Laurent са се покачили със 72 процента.




Sac du Jour
на Saint Laurent 



Monogram bag 

Не всички брандове обаче могат да се похвалят с такъв успех. След лек спад през изминалата година, продажбите на Gucci и този път не са във върхова форма. По мнение на Kering това се дължи на дистрибуторската политика на бранда, според която се изпращат безплатни продукти директно до клиента. Към същата политика се придържат и модни къщи като Prada и Burberry.

Компанията не споделя подробни резултати за Balenciaga, но според данните продажбите в бутиците им продължават да нарастват.

 

More from View Sofia

More All fashion