Следва

Фризьорът на звездите Джозеф Коняк очарова българските си колеги

Вашите хитри домашни трикове за красота

Продължаваме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на скоро приключилия конкурс на View Sofia и PRETTYBOX...

Hair преди 9 години

Продължаваме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на скоро приключилия конкурс на View Sofia и PRETTYBOX, а именно: Споделете вашата собствена артилерия от тайни, които работят безотказно за вас и никога не са ви подвеждали. Отдавнашните тънкости, които прилагате с успех всеки сезон, ефикасни, изпитани, може би бабини прийоми за красота или ваши изстрадани истини за хубостта, които със сигурност ще са от полза на друг и вие и гарантирате с името си затова!

Своите домашни трикова за красота, днес ще ни сподели Розалия Григорова

Въпрос 1: Как да се справим с пърхота?

От личен опит ще ви препоръчам да си направите домашна маска от лимон и кисело мляко. Добавя се и малко мед към цялата каша, за да не се изсуши косата от лимоновия сок. А ако имате и бадемово олио, добавете го, то ще направи косата ви по-бляскава.

Въпрос 2: Как да се справим с сухите и напукани устни, особено когато сме алергични към балсами и гланцове?

Всяка сутрин си мажете устните с мед и го оставете сам да се премахне. Така, от една страна ще ви е вкусно, а от друга устните ви ще стават нежни и гладки.

А ето и една рецепта за скраб за устни, която силно препоръчвам:

1/2 чаена лъжица зехтин (олио), 2 чаени лъжици захар (може и кафява), 1 чаена лъжица мед. Разбърквате съставките и нанасяте малко количество върху устните. Масажирате около 1 мин. и след това изчиствате мястото. Това е една евтина и ефикасна рецепта за красиви и здрави устни.

More from View Sofia

More Hair