Новите колекции: Louis Vuitton, resort 2015

Гескиер винаги е неочакван: в силуетите, в гамите, в настроенията, препратките, асоциациите, и...

Гескиер винаги е неочакван: в силуетите, в гамите, в настроенията, препратките, асоциациите, и никой не може да изчисли траекторията на въображението му.

Седемдесеттте: време на цвят, десени, висока талия, чарлзтон, сандали на платформа, апликации, чисти цветове, хармонизиращи с тежки или контрастни гами. Не е ясно кой какво внушава с произведенията си от този период, но едно можем да обобщим: безпътицата на този период може да бъде описана чрез романа на Керуак „По пътя”.

Ценното на новата колекция на Louis Vuitton е, че не е буквално в стилистиката на тези хипарски времена, а е по-скоро критичен поглед върху интуитивно колажираните елементи на несъзнателното. Естетиката е донякъде гротескно грознееща в претовареността на детайлите, но всичко това е успокоено от големи равни полета в цвят и чист естествен грим.

Косите са леко падащи, „сурови”, очилата са големи и с цветни стъкла, за да бъде реалността по-цветна. За нас това пътешествие в дълбоките води на визуалния риск не е незабравимо или иконично, но е именно ценно – аргументирано отклонение от скуката на свръхинтелектуалните концепции. Както казва самият Гескиер за тази линия, тя изследва как неясно грозното и несмилаемо в един момент става запазен знак – защото понякога личностният маниер е по-силен от логиката.

Събитието бе лежерно в кралската си локация – дворец, обитаван от царското семейство Грималди от Монако, изглежда най-подходящ за подобно начинание. „Веднъж в живота – никога нищо не се повтаря. Ако мигнеш, пропускаш.”

Така изпълнителният директор на модната къща Майкъл Бурке описва абстрактното усещане, което дефилето създава. Модният уикенд бе под патронажа на самата Принцеса Шарлийн от Монако и бе в съседство с филмовия фестивал в Кан. 350 отбрани госта, между които много кралски особи, наблюдаваха отблизо прогнозите за следващия моден сезон. А ние сме любопитни дали чарлзтонът най-сетне ще измести скини джинсите от модната сцена.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia