Следва

Добре е да се пробва: Новият Colour Elixir Gloss на Max Factor

Слънцето, мой приятел! Специална поредица по въпросите за слънцезащатата на View Sofia & BIODERMA. Въпрос #1

Жадуваното слънце припича от дни и напомня, че лятната грижата за кожата на лицето, ако все още не е...

Hair преди 9 години

Жадуваното слънце припича от дни и напомня, че лятната грижата за кожата на лицето, ако все още не е започнала, то трябва да стартира не по-късно от днес. Слънцето не е враг, а приятел пръв, то носи само положителни емоции, но за да го превърнем в свой другар, е нужно да неутрализираме вредите му чрез правилните продукти и безценните експертни съвети, които ще ви даваме в една поредица, посветена на слънцезащитата. 
В нея всяка седмица в каре Питай ме, Питай ме специалисти от дермокозметичната компания BIODERMA ще отговарят на въпроси на читатели, изпратени ни по-рано на електроната поща, касаещи някои от най-упоритите проблеми с кожата на лицето. 

Въпрос 1: Изпратен от Галя Симеонова

Имам огромен проблем: независимо от мерките, които вземам още с първите слънчеви лъчи, а именно използване на крем и фон-дьо-тен със слънцезащитен агент, и независимо, че прекарвам по-голяма част от времето си в офис и съвсем не с кожа, изложена на слънце, получавам пигментни петна сякаш от въздуха. Особено много по лицето - по челото, около устата и отстрани по слепоочията. Каква е рецептата против това, има ли препарат, крем или каквото и да е, което след нанасяне действително да защитава и да предпазва кожата от оцветяването й на петна. На прага на отчаянието съм вече, благодаря за отговора ви, разчитам на вас.

Отговорът на експертa от BIODERMA д-р. Анелия Ботева





Петната, или т.нар хиперпигментации, са сложен дерматологичен проблем, който обикновено е резултат на вътрешни заболявания, най-често хормонални, но също така се дължи и на допълнителни фактори, които усложняват състоянието –слънце, възраст и медикаменти. За да предотвратите появата на пигментните петна, задължително през лятото трябва да нанасяте фотозащита с максимален фактор SPF50+, например Photoderm SPOT SPF50+, който е специално създаден да предпазва от хиперпигментации. Препоръчително е да се използва на всеки 2 часа.
 

More Hair