Следва

Double Trouble - Котешки и в цвят nude

Новите колекции - MaxMara, Resort 2015

Град с неограничените възможности на Ню Йорк, движещ се на бързи обороти, вълнуващ, непредсказуем, неспящ...

All fashion преди 9 години

Град с неограничените възможности на Ню Йорк, движещ се на бързи обороти, вълнуващ, непредсказуем, неспящ, може единствено да вдъхнови Иън Грифит, творчески директор на MaxMara, за тази междусезонна колекция на 60-годишния италиански лейбъл.

В еклектиката, в цветовете, в кройките Грифит втъкава своята идея за космополитната жена - в осемдесетарската стилистика тя носи класически базисни дрехи, които умело смесва със стрийт стайла на града, който обитава. Така в круизния сезон на MaxMara комфортът и луксът се съчетават по невероятен начин в комбинациите от костюм с широки, мъжко скроени панталони и маратонки, или поли молив и емблематичните за бранда палта са в ансамбъл с клинове, а аксесоарите, тежки вериги като колиета, шапки и кожени ръкавици без пръсти, препращат към хип-хоп културата, родена и израснала пак по улиците на Ню Йорк.

За да се смеси, без да се слива обаче с градския фон, колекцията е оцветена в „тротоарното” сиво, пепелявото розово, неутралните бяло и черно, масленозеленото, тъмносиньото и кралското бордо, между които се появява характерното за лейбъла камилско в някои фантастични сака от скъпата вълна. Точно тези цветове се редуват върху пластовете дрехи, някъде монохромно наслагани, друг път не, съставящи 22-та модела от Resort 2015 в една от най-силните колекции, показани за сезона, по наши наблюдения.

 

More All fashion