Следва

Love Happy Kiss

Кой кой е в модата днес - Lisa Marie Fernandez

Разказва за себе си пред световната преса Лиса Мари Фернандез. Според родената в Щатите Лиса това дава на...

All fashion преди 9 години

„Започвам деня с красиво бельо”,

Разказва за себе си пред световната преса Лиса Мари Фернандез. Според родената в Щатите Лиса това дава на всяка дама самочувствие, което сияе около нея през целия ден. Фернандез не се „класифицира” като фешъниста, но определено е в дизайнер-листата на най-изтънчените почитатели на бански костюми. И не е чудно: близките й казват, че тя би прекарвала цялата година по плажните ивици на Южна Франция, Бали, Средиземноморието, излежаваща се на дизайнерски шезлонг, облята с ароматни масла, държаща чаша шампанско в ръка...

Стилист, ескалирал в дизайнер: Лиса Мари Фернандез го прави много елегантно и интелигентно. Изчистени линии, функционален конструктивизъм, класическа и обоснована гама и иновативен италиански текстил определят почерка на собствения й лейбъл Lisa Marie Fernandez като нещо, от което никоя от нас не трябва да се лишава. Дизайните й може да изглеждат спортни, изискани, бляскави и прилягат еднакво добре и на събирачите на тен и на сърфистите. Един от образите, които я вдъхновяват, е момичето на Бонд – а оттам идва и адаптивността на дизайна й.



Силуетите, на които Лиса набляга, подчертават или направо създават извивките на тялото, а инструменти за това са премерената асиметрия, характерните за Фернандез ципове, стреч-бикините, които могат да бъдат както със секси висока талия, така и с феноменално ниска. Плюс ципове, които предизвикват въображението. Фернандез използва текстили, които никой досега не е използвал толкова гъвкаво за дизайн на бански костюм: суперфин луксозен неопрен, креп, кенар. Тя преднамерено проучва кои тъкани са по-красиви мокри, отколкото сухи, защото все пак банският не може да запази суверенитета си от водата за дълго.



Плажните визии допълва с широки халати от хавлиен плат с контрастни кантове, които много напомнят на композициите от цветни блокове в живописта на късните минималисти и по-специално платната на Мондриан. За разлика от течението De Stijl обаче, цветовете, на които залага, не са основните, а много дизайнерски, смесени и натурални, а разнообразните текстури на плата им създават растер само чрез играта на светлина и сянка. Все пак, както Лиса казва, „Аз съм доста естествено и земно момиче”.





Тя мисли и в перспектива: създава всяка следваща колекция на принципа mix&match, за да бъдат частите на банските костюми взаимно заменяеми. И както тя, бивш и доста успешен стилист, съветва, всеки сезон можем да прибавяме по един нов артикул, за да имаме неограничен асортимент.



Не бива да пропускаме да отбележим и донякъде архитектурните й концепции, видими особено силно в линията с огромни жилави къдри, които преувеличават малките сладки къдрички на типичния бански костюм. Подобен дизайн напомня и на скулптура, което само подсилва създаваната естетика.


Никол Ричи в Lisa Marie Fernandez



Умишлено не създава колекциите си по сезони, а по теми – това предполага една универсална и извън-времева класическа визия, която допада не само на нас. Каква все пак е тайната на Лиса Мари? Може би това, че тя знае точно какво иска – например когато пазарува, тя не купува нещо без да го обмисли, а предварително знае какво търси. И талантът да претвори впечатленията си от целия свят в една-единствена по-интересна линия.




Риана в Lisa Marie Fernandez








 

More All fashion