Следва

Проект КРАСИВО ТЯЛО: Стъпка 3: ДВИЖЕНИЕ

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

Ако София беше стара грамофонна плоча, Twizy щеше да е игличката на грамофона...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.
Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо Той

Казва се…
 Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На първата ни среща Той ни отведе до творческото пространство на бутик Maria Queen Maria, тази седмица с него отиваме до: 

Сладкарница TEA & EAT Pastry.

Мястото: Малко, като от френска вълшебна приказка, с кокетна украса и кореспондиращо чудесно със заобикалящата го градска атмосфера на ул „Г.С.Раковски”.

Съществува тук: все едно от години, а всъщност само от 2.

Създава я: Семейство на сладкари и готвачи, които предават от поколение на поколение иновациите и творчеството в традициите на голямата гастрономия. Историята им започва още през 1999 година, когато Теа открива първата си сладкарница в София, по точно в квартал Изток, и се пише и до днес, където Кулинарното магазинче на ул. Раковска е третото подред.

Екипът:
Усмихнат и отзивчив, готов да задоволи до една всяка наша захарна прищявка.

Хората, които често го посещават: Са усмихнати, разнородни и с къркорещи от глад кореми, защото изкушенията тук дебнат зад всеки милиметър на хладилната витрина.

Атмосферата, която ни пленява: често е идилична, ненатрапчива, много шоколадова и обезоръжаваща. В компанията на френски торти, турски кремове, белгийски шоколад и други сладости все сваля гарда и се отдава на изкушението.

И още 3 причини да я обичаме: са мириса на канела, усещането за Париж и това, че всичко, което се намира тук е лично излязло изпод ръцете на майсторите на сладкарницата.


 
Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А другата седмица сме в точка номер 3, очаквай ни, удобно настанен...


ОТ ПОРЕДИЦАТА:
33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

More All About Life