Следва

Дизайн за вдъхновение: Кът за четене

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 7 Арт клуб

Ако София беше стара грамофонна плоча, Twizy щеше да е игличката на грамофона...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.
Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо ТойКазва се…
 Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На първата ни среща Той ни отведе до творческото пространство на бутик Maria Queen Maria, после заедно стигнахме и до Сладкарница TEA & EAT Pastry, отбихме се за по чаша вино в CICCIONE, следобедно се насладихме на спокойствието в +ТОВА, усмихнахме се от позитивната захарна атмосфера на Take a Cake, след което развихме афинитет към към чудато ароматни ракии в Ракия Бар: Ракета. Днес продължаваме пътешествието си по ул. “Иван Асен 2” и се спираме на №6, където откриваме...

АРТ КЛУБ

Мястото... арт, по подразбиране, но не просто клуб, а истинска градска утопия, място за срещи, музика, изкуство и кафе, съхранител на истории и идеи, свободно реещи се из домошарско уютната обстановка, легендарна, но прогресираща и изменяща лицето си, също като културната вибрация на столицата.

Съществува тук от... повече от две десетилетия, а по-точно от далечната 1991 година, в която намира своя дом на павираната чаровница “Иван Асен 2” №6, съвсем близо до убежището на орлите.

Създават го... Ингеборг и Христослав, които се завръщат след 15 годишно скандинавско приключение с избистрената идея за място, което да събира артисти по призвание и по душа.

Екипът... начело със сина Димитър, година по-голям от клуба, който съвсем естествено усеща мястото, като негов дом, и всички останали усмихнати хора, готови да те накарат и ти да се почувстваш по същия начин.

Хората, които често го посещават... артисти, музиканти, фотографи, студенти и общо взето всички любители на изкуството във всичките му измерения, а отскоро и тези на вкусната, домашно приготвена, храна. А въпреки легендарността си, в клуба все още идват и такива столични обитатели, които тепърва започват връзката си с мястото. 

Атмосферата, която ни пленява... неописуемо удобните диванчета тип „потъни и се отпусни”; семейството дървени столчета и барове; шевни машини, телевизори, грамофони, телефони и какво ли още не от къщата на баба, умело трансформирани във функционални интериорни красоти, или пък спокойно обитаващи пространството в натуралния си, добре запазен вид; и не на последно място – откритата кухня, която ни позволява да поглезим любопитното си око с повече от привлекателния готварски процес, само на един поглед разстояние.

И още 3 причини да го обичаме...мъничката му, сгушена в зеленина лятна градина, ризотото с манатарки и чийзкейковете с домашни сладка, забъркани от отбор баби във Велинград, и фактът, че е първият пиано бар в столицата, безспорно отразяващ се на напоената му с история и емоции аура. 


Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А в сряда сме в точка номер 8. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 5 Take a Cake

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 6 Ракия Бар: Ракета

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.