Следва

HTC One M8 и ViewSofia търсят най-доброто сладоледено селфи

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

Ако София беше стара грамофонна плоча, Twizy щеше да е игличката на грамофона...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.
Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо ТойКазва се…
 Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На първата ни среща Той ни отведе до творческото пространство на бутик Maria Queen Maria, после заедно стигнахме и до Сладкарница TEA & EAT Pastry, отбихме се за по чаша вино в CICCIONE, а днес се наслаждаваме на спокойствието в +ТОВА.

+ТОВА

Мястото: просторно индустриално кътче със силно влечение към дизайна, изкуството във всичките му форми, храната и хората, които припознават интересите му. На драго сърце споделя сутрешното си кафе и работния си ентусиазъм, а белите му тухлени стени обожават естетската прегръдка на фотографии и платна, особено когато са родени от български ръце.

Съществува тук от: есента на 2011 година, а сякаш цяла вечност краси лицето на столичната ул. Марин Дринов, където се намира под номер 30.

Създават го: финансист по призвание, естет и иноватор по душа, Йоана Велева, и творческият колектив на funkt, умело превърнали интериора в артистичен омайник, на който никой ценител на красивото не би могъл да устои.

Екипът: усмихнат и тих, почти незабележимо сгушен в домошарската обвивка на +това, но винаги на линия, точно когато ти потрябва.

Хората, които често го посещават: са толкова различни и пъстри, колкото са и въплъщенията на мястото. За някои +това е кварталното кафене, за други е място за изява, а за трети – красиво спасение от градската шумотевица.

Атмосферата, която ни пленява: голямото, задружно и цветно семейство от мебели; дървената мрежа, сформираща безброй платформи, приютили вълнуващи книги, кокетна керамика и всевъзможни обекти, които заслужават вниманието ни; светлолюбивите френски прозорци, които с гордост ни посрещат и съзаклятнически ни въвличат в атмосферата още от отсрещния тротоар.

И още 3 причини да го обичаме: кулинарните работилници, било то импровизирани, или не съвсем, домашният чийзкейк, плътно следван от солените кишове, и, не на последно място, вълшебната му способност да събира хора и да сформира идеи, артистични и иновативни, също като него.
 


Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А в четвъртък сме в точка номер 5. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:
33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

More from View Sofia

More All About Life