Следва

Double Trouble: На лазурния бряг

Givenchy роботите на Симеон Георгиев

Симеон Георгиев, българин, художник, и очевидно страшен пич, разбуни световните...

All fashion преди 9 години

Симеон Георгиев, българин, художник, и очевидно страшен пич, разбуни световните модни редици току що, като анонсира серия футуристични, интелигентни, хуманоидни роботи, създадени от ръцете и ума му, "облечени" като от френската модна къща Givenchy. В дизайна си художникът използва много характерната за фирмата символика във вид на звезди, и на практика роботите са в дизайн на Рикардо Тиши, нещо, изключително видно, като ги погледнеш.

Виждаме работата на Симеон в много семпла, но пък силна цветна палитра - по думите на автора черно-бялото и червено-черното са силни цветове, отразяващи мощ и асоцииращи се с бранда, и великолепни чисти линии характеризират работата на страхотния нашенец.



Givenchy роботите идват след друга, също много интересна поредица на българския художник, вдъхновена от друг много популярен бранд - Nike. Тогава създанията на Георгиев носеха маратонки Air Max 1 и Roshe Run, естествено, с доста по-футуристичен дизайн, отколкото реалните обувки. И в двата случая, и с Nike, и с Givenchy, "клиентите" на художника притежават доста необикновен вид, точно като гости от бъдещето.









Проектите на Симеон Георгиев са специално за Highsnobiety.

More All fashion