Следва

Микс от български и чуждестранни гости на Sea Garden Festival в Бургас

Петте любими парчета на Васил Найденов

Изпълнителят на “По първи петли” е сред българите, които сме горди, че познаваме и пред неговия талант, интелигенстност и професионализъм официално се прекланяме!

Music преди 9 години

Едва ли мегазвездата на българската естрада Васил НАЙДЕНОВ има нужда от представяне, но ако трябва да влизаме в излишни подробности можем да кажем, че той е роден на 3 септември 1950 г. в София. Завършил е Естрадния факултет при Музикалната академия, специалност пиано. Бил е пианист на “Златни струни” (1969), от 1976 до 1978 г. е вокал на “Диана експрес”. За кратко време е солист на “Тангра”. А звездният му миг идва с песента към филма “Адаптация”, обявена за Мелодия на годината (1979).

Оттогава всяко парче, изпълнено от него, се превръща в хит, а през следващите десетилетия той не спира да е водещата мъжка фигура на родната попсцена.

Изпълнителят на “По първи петли” е сред българите, които сме горди, че познаваме, и пред неговите талант, интелигентност и професионализъм официално се прекланяме!

Този следобед слушаме любимите му пет парчета. Нямаме търпение да ги чуем!

ФСБ - Високо 

"Слагам я на първо място, защото освен че парчето е сред любимите ми, е и въпрос на проритет малките нации да покдпреят родното си изкуство".

  

Мария Нейкова - Вървят ли двама
"За мен това е изключителна песен!"

 

Щурците - Клетва 
"Защото е песен, която свързва по прекрасен начин поколенията."

 

Elton John & George Michael - Don't Let The Sun Go Down On Me
"Винаги, абсолютно, настръхвам от това парче!"


 

Aretha Franklin - I Never Loved A Man
"И като казвам Арета, се сещам за още десетки от подобен калибър, но нека са само 5..."

More Music