Следва

Каролин де Мегре е новата френска муза на Lancôme

Вашите хитри домашни трикове за красота

Преди време започнахме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни...

Hair преди 9 години

Преди време започнахме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на приключилия вече конкурс на View Sofia и PRETTYBOX, а именно: Споделете вашата собствена артилерия от тайни, които работят безотказно за вас и никога не са ви подвеждали.

Днес продължавеме да разкриваме тънкостите, които прилагате с успех всеки сезон, ефикасни, изпитани, може би бабини прийоми за красота или ваши изстрадани истини за хубостта, които със сигурност ще са от полза на друг и вие и гарантирате с името си затова!

Днес безценен съвет ни дава Теодора Котупанова

Как да заздравим изтощената и едновременно с това да укротим буйната коса?

Преди време усетих косата си изтощена, изхабена и без форма. Отидох при фризьор, молейки за вземане на връхчета и оформяне, но БЕЗ посягане на дължината, защото косата ми е от типа "нито къдрава, нито права" и вследствие на това, когато е по-къса тя става непоносимо "бухнала".

Да, обаче тази фризьорка, явно любител, не разбра какво искам и подстрига косата ми до брадичката! Сигурна съм, че си представяте ефекта! На път за вкъщи се заредих с пяна за коса, кристали и още два вида "мазни" течности, с които да си укротявам косата, която така и не можах да оформя. Около месец изживявах този кошмар до момента, в който не получих съвет от близка приятелка, която също беше с тази дължина на косата, но с добре оформени къдрици. Как ги постига? Отговорът й ме смая! Бира, просто бира. Разбира се идеята не ми допадна - бира на косата, а и тази миризма, но реших да опитам и не съжалих, защото резултатът беше поразителен! Косата ми пак беше къса, но къдриците вече изглежда добре оформени и подредени. А относно миризмата - бирата изветрява веднага.

Ето и моята рецепта:
След всяко къпане, докато косата още е влажна втривате бирата добре в корените. На другият ден тя може да се оформи само с вода. И така до следващото къпане. От хмела косата се подхранва, винаги е свежа, а и расте по-бързо.

Понякога решението и на най-сложния проблем е много, много простичко!
Желая успех на дамите, които укротяват и освежават косите си.
 

Още от днес (09 юли 2014):

Б като_ Библия, Б като Блог

Редакторски двубой: Да или Не на новата прическа на Кристен Стюарт?

Ексклузивно: Марго Канфьор и Муна Гул от Shiseido и личните им бюти тайни

Instagram на седмицата: _Световното първенство по футбол през погледа на звездите

10 причини _да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

И още...

More from View Sofia

More Hair