Следва

Чудна, пъстра, лятна

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Модата е безкрайно поле от възможности, което не познава ограничения и е...

All fashion преди 9 години

Елен Колева и машината на времето

Модата е безкрайно поле от възможности, което не познава ограничения и е неподвластно на хода на времето. Доказателство за нашето твърдение е последната фотосесия на Елен Колева за лятната колекция на VHK Fashion. С небрежна лекота бяхме телепортирани право в началото на 80-те години на българската мода.

За съжаление, не става дума за интерпретации по темата, а за директен цитат, от който лъха безкрайна архаичност, имайки предвид факта все пак, че годината е 2014-а. Натъжени сме от цялостната откъснатост от света, която се чете и в позата, и във фона, на който е заснета актрисата, а моделите и цялостното разбиране за това как трябва да изглежда една съвременна лятна колекция няма дори да коментираме. Повече снимки тук >>>



Селена Гомез като... Дженифър Лопез


Селена Гомез


Дженифър Лопез

Вчера я похвалихме, но днес...
... определено ни се стори странен изборът на Селена Гомез да се появи в този тоалет. Не само защото малко краде от младостта й, което можем някак си да приемем, и мислено да скъсим ръкавите на синият й кафтан, а защото неизбежно извиква асоциации с един подобен аутфит от вече не толкова близкото минало на Дженифър Лопез. Дори и сравнението да е в стилистична полза за Селена, тя губи по точки в самия паралел с ПР хода на Дженифър. В своята противоречивост той беляза етап от кариерата й на певица и се превърна в еталон за fashion манипулация. За съжаление, пред образците е по-вероятно да се бледнее, типичен за което е този пример.

Givenchy има CEO проблеми



Сигурно вече сте чули, че LVMH назначи нов изпълнителен директор на Marc Jacobs, и той е настоящият на Givenchy Себастиян Сул. И докато това е чудесна новина за Джейкъбс, за Givenchy и креативният директор на модната къща Рикардо Тиши това е петата подобна смяна на тази позиция за период от девет години.

В известен смисъл това превръща Givenchy в тестова площадка за бизнес експерименти в модата, но по-вероятно дава знак за продължаващо търсене на магическа спойка между креативен директор и CEO за бранда.

От друга страна, подобен ход ни кара да се замислим за ролята и необходимостта от CEO в модните конгломерати, особено когато има силен креативен директор и добре изградена йерархия, която да направлява бранда. Стискаме палци за Givenchy.

Професия стилист-милионер



Дейвид Трип, който списва моден и лайфстайл блог generalaesthete.com, е бил арестуван за присвояване на самоличност и кражба в особено големи размери, след като използва откраднати кредитни карти, за да си купи дизайнерски дрехи на стойност хиляди долари. Ако се питате как е успял – ами, преструвайки се за стилист на Джони Деп.

New York Times писа, че 31-годишният блогър се представил за стилист на Джони Деп в бутиците на Jil Sander, Carven и Marni в Манхатън, и заявил, че изпълнява голяма поръчка за своя шеф супер звезда. Най-големият му удар е при Jil Sander, откъдето си тръгва със стоки на стойност $ 5,841, платени с чужда кредитна карта.

Трип е заловен когато се обажда в Marc Jacobs, за да направи поръчка от името на Брендън Флауърс, явно уморен от персоната на стилист на Джони Деп. Мениджърът на магазина забелязва несъответствие между името на кредитната карта и мъжкият глас по телефона. След бърза проверка се разбира, че Трип не е този, за когото се представя и когато блогърът идва в бутика да си прибере поръчката е арестуван от полицията.

Доста нагло, че и тъпо, при това.

Лагерфелд с кукла Барби





Така става, когато си Лагерфелд, името продава всичко. Планира се създаването на най-страхотната играчка на всички времена, а именно претворяване на Карл в кукла Барби, като част от Барби серията на Мател за магазина Barbie Collector.

Добрата част от новината е, че това няма да е Кен, а Барби, облечена като Лагерфелд с всичките му емблематични атрибути – ръкавици без пръсти, черни скини дънки, тъмни очила и бяла риза. От една страна е забавна колаборацията между най-близкия до поп културата дизайнер, но от друга оставаме с въпроса, е ли наистина нужно това?

Забавлява ни фактът, че от картинката липсва само котката на Карл, вероятно твърде заета с работа върху новата си книга или претрупана с ангажименти в кампанията на Shu Uemura.

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.