Следва

Вашите хитри домашни трикове за красота

Топ 5 на витамините за вечна женска младост

За ползите от витамините, съдържащи се в пресните плодове и зеленчуци, сме чували от...

Hair преди 9 години

За ползите от витамините, съдържащи се в пресните плодове и зеленчуци, сме чували от детството си. Но каква роля играят за поддържането на кожата, сега ни предстои да разберем! Действително ли съществуват витамини за запазване на женската младост?

При определяне на ефективността от анти-ейдж козметиката е разумно да се използват изследванията на независими учени и лаборатории. Така ние можем да бъдем сигурни на 100%, че предоставената ни информацията за зашеметяващите подмладяващи свойства на някой нов крем, не е поредният маркетингов ход на производителя, а научно доказан факт.

Ето защо, в класацията на витамините на младостта и красотата, ние се ръководим главно от работата на независими специалисти!

На първа позиция - витамин А

Влиянието на витамин А върху нашата кожа е много благотворно – предотвратява сухотата, лющенето и изтъняването. Под негово влияние се подобрява външният вид на кожата – тя запазва влагата си, а нейната структура отслабва по-малко с възрастта.

Източник на младост: за съжаление, този толкова полезен витамин, се намира в много малки количества в храната. Следователно, има смисъл да го получаваме от козметичните средства. Нощен крем с ретинол е чудесно решение за запазване на женската привлекателност!



На втора позиция - Витамин C

Португалски учени са доказали, че една от формите на аскорбиновата киселина предпазва клетките на кожата от увреждане и дори способства за бързото зарастване на раните. Благодарение на витамин С, клетките пускат в действие собствена генетична програма за регенерация! Освен това, диета, богата на витамин C намалява промените в кожата, свързани с възрастта - на първо място, бръчките, гънките и сухотата!

Източник на младост: ако в списъкът на съставките на крема или серума, който искаш да използваш, присъства витамин C, непременно го сложи в козметичната си чантичка. Това означава, че то съдържа най-малко 5% аскорбинова киселина. Т. е. необходимата доза за кожата.

На трета позиция - витамин Е

Американските учени препоръчват да прилагаме слънцезащитен крем с витамин Е, тъй като кожата старее под въздействието на ултравиолетовите лъчи. В науката този процес е известен като фотостареене. Щастливците, използващи козметика с витамин Е, стареят с цели 24% по-бавно, отколкото тези, които се въздържат от този козметичен елемент!

Източник на младостта: 8 милиграма витамин Е на ден - това е нормата за жените. Витамин E може да се намери в аптеките! Но имай предвид, че ако се занимаваш интензивно със спорт или подлагаш редовно тялото си на тежки натоварвания, твоята норма може да бъде по-висока, а лекар ще ти помогне да я определиш.



На четвърта позиция - витамин B9

Фолиевата киселина (витамин B9) работи перфектно в тандем с добре познатите витамини В6 и В12. В този случай, действието на В9 е подобно на ефекта на антиоксидантите, проявяващ се в подобрение на външния вид на кожата, възвръща здравия й вид. И ако на кутийката с крем, заедно с фолиевата киселина е посочен и креатин, можем да бъдем спокойни, че това дуо ще увеличи производството на колаген и концентрацията на колагенови влакна. А това означава - удължаване на нашата младост.

Източник на младост: използването на крем с фолиева киселина в продължение на най-малко четири седмици. През това време, състоянието на кожата ще се подобри, "пачия крак" ще се изглади - твърдят американски изследователи.

На пета позиция - Витамин B12

Очарователната ексцентрична певица Мадона веднъж призна в интервю, че една от тайните на нейната привлекателност е инжектирането на витамин B12. Много от феновете на певицата веднага се втурнаха да се подмладяват по рецептата на звездата, но учените ни предлагат друг начин! Това се дължи на факта, че тези инжекции са сравнително скорошно изобретение и все още не са напълно изучени. Така че, струва ли си риска, ако има алтернатива?

Източник на младост: витамин B12 в храната и козметиката. Най-много от полезния витамин може да се намери в сардините, сьомгата и телешкия черен дроб. Що се отнася до козметиката, витамин В12 стимулира производството на колаген и еластин, способства за увеличаване еластичността на кожата. Така че той определено трябва да присъства в крема!

Тези витамини, съдържащи се в козметичните продукти, ще ни помогнат да запазим младостта и привлекателността на кожата, те са истински еликсир за красота! Тествани от учените!

More from View Sofia

More Hair