Следва

Металически ексцентризъм

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Приличат ни страшно много на обувките с пръсти от картината на Рене Магрит, но там сюрреалистичната концепцията се заиграва с възприятието на реалността...

All fashion преди 9 години

Човек понякога греши…

Нека си признаем: щампиран клин и кропнат топ с дълги ръкави просто не са за всеки. Или може би е нужно да добавим - не са подходящи за никого, камо ли в цялостния им ансамбъл.

Макар и с етикет Alwxander Wang за H&M, комплекчето, с което Риана се поразходи по улиците, лъха на евтина и прекалена самоувереност. Щампираният Wang клин, повече от всякога, подчертава заоблените бедра на барбадоската красавица, а кулминацията са перлените обици, кървавото червило, къдриците, белите кецове и мини чантичкате Gucci.

Остава ни само едно - да се надяваме, че стилистът на "модната икона" не е получил сърдечен удар при вида на Рири и от бързо последвалите неодобрителни коментари.




Той в нейната рокля 


Артистизмът на хората на изкуството понякга прекрачва всякакви граници, защото в опит да надскочат себе си и да открият нещо ново много от тях прибягват до крайности, които обаче граничат с безумия.

Такъв е случаят с твърде вдъхновения концептуален артист Дъстин Йелин, който влезе в колаборация с Nonoo не само, за да създаде запомняща се колекция, а и за да дефилира на седмицата на модата в Ню Йорк в одежди създадени от самия него.

Дъстин превзе подиума облечен в рокля и качен на високи токчета, демонстрирайки отдаденост към изкуството, в частност собственото, с кафе в ръка и национален флаг на чорапите простиращи се до средата на прасеца. Твърде много отдаденост във всички смисли, си мислим ние, но нали всеки творец трябва да плаща цена за своята оригиналност. С тази си поява Йелин определно се е разплатил за години напред.

Кармен Електра и лошият вкус, част поредна...







Странно е, че за толкова години в шоу бизнеса, Кармен Електра продължава да залага на лош стил, за да накара медиите да й обърнат внимание. Точно както в случая с появата й на ревюто на Вивиан Там по време на Седмица на модата в Ню Йорк. 42 годишната актриса не остави в тайна бельото си – контрастно черно под тъмночервената дантела на роклята Версаче. И ако това вече не шокира никого, то грубият грим и хиперболизираната очна линия може би имаха решаваща роля и наклониха везните в полза на лошия вкус, като й осигуриха включване й в нашата класация.

Малка сладка мръсница




Историята е следната: Фотографите на Cosmopolitan са чакали турпеливо пред някой долнопробен нощен клуб, докато към 3 през нощта от него е излязло момичето с най-мръсната коса и най-мръснишката рокля. Снимали са я набързо и след това са използвали кадъра за септемврийската корицата на списанието.

Може и да няма общо с истината, но разказът звучи супер достоверно на фона на снимката на Луси Хейл, по известна като Ария Монтгомъри от Малки сладки лъжкини, за тази първа страница.

Бояджийски услуги от Maison Martin Margiela



С цялото ни уважение към Maison Martin Margiela, но тези обувки с дебел ток от PVC, с които все едно тъкмо си приключил летни ремонтни дейности, едва ли биха влязли някога в нашия wish list.

Приличат ни страшно много на обувките с пръсти от картината на Рене Магрит, но там сюрреалистичната концепцията се заиграва с възприятието на реалността. Каква идея стои зад чифта на Марждиела още не сме сигурни. Не можем да вникнем в замисъла, нито в причините те да са на респектиращата цена от 447 долара за чифт. Склонни сме обаче да простим това недоразумение, защото знаем, че на всеки се случва да прави грешки, дори и на най-големите. Иначе не крием, че обожаваме леките арт елементи в дизайна на обувките по принцип, но включени елегантно в целия замисъл и следвайки някакви правила... Защото, да, и затова си има правила и е хубаво те да се спазват.


*обувките с пръсти от картината на Рене Магрит

More All fashion