Следва

Петър Бакърджиев се влюбил от пръв поглед в Гери Гунчева

Британската поп звезда Джеймс Артър влиза в X FACTOR

Джеймс Артър идва за първи път в България за един грандиозен лайв, специално по повод петата годишнина на най-мащабното музикално турне у нас – Coca-Cola Happy Energy Tour...

Music преди 9 години

Джеймс Артър идва за първи път в България за един грандиозен лайв, специално по повод петата годишнина на най-мащабното музикално турне у нас – Coca-Cola Happy Energy Tour. Концертът на Джеймс Артър е част от големия финал на националното турне, който ще се състои на площад Александър Батенберг, в София на 14 септември. Веднага след срещата си с българските фенове, изпълнителят на “Impossible” ще си припомни тръпката от X FACTOR, но не като участник, а вече като специален гост. Победителят в британското издание на формата през 2012 г., с ментор Никол Шерцингер, ще влезе в „Къщите на съдиите”, за да помогне на Саня Армутлиева в едно от най-трудните решения – избора на новите музикални таланти, които ще се присъединят към отбора й за големите концерти на живо.

Още на срещата в Лондон, организирана от Вирджиния Рекърдс като част от програмата на Жана Бергендорф в столицата на световната музика, Джеймс Артър споделя със Саня, че би се радвал много да пее пред българска публика и да гостува в предаването X Factor у нас. Неговата връзка с България е много специална, тъй като един от най-добрите му приятели е с български произход и му е разказвал много за страната ни. Само няколко месеца по-късно това вече е факт, а хилядите почитатели на британската звезда очакват с нетърпение да чуят кадифения му глас в София.

В началото на 2012 г. бъдещата звезда обитава малка боксониера в градчето Салтбърн край Мидълзбро. Въпреки че е надарен с неподражаем вокал, с характерен цвят и звучност, по това време Джеймс е лишен от възможноста да сподели уникалния си талант със света. Само две години по-късно той вече обикаля света, излизайки на сцена пред фенове, ревностно следващи всяка стъпка в кариерата му.

Скоро след победата в X FACTOR излиза първият му сингъл, световният хит „Impossible”, който още през първата седмица след дебюта си на първо място в британската класация се продава в милион и половина копия на Острова и в два милиона и половина по целия свят. През 2013 г. продуцентската компания на Саймън Кауъл SyСo издава албума му „Джеймс Артър”, който заема втора позиция в класацията за албуми в родината на изпълнителя.



В момента Джеймс Артър работи върху втория си албум, а феновете му у нас ще имат възможност да разберат какви съвети ще даде той за пътя към успеха на прохождащите таланти в X FACTOR.

X FACTOR – от 9 септември, 21.00 ч. само по Нова ТВ.

More Music