Следва

Б като Библия, Б като Блог

LFW: Пълната колекция на Richard Nicoll пролет/лято 2015

Женствеността на колекцията се оглежда и в на пръв поглед нежните...

All fashion преди 9 години

Richard Nicoll най-после заряза любимите си андрогенни силуети и ни потопи в една истинска женствена феерия. Различно от всичко, което сме виждали досега от поредния възпитаник на Central Saint Martins, колекцията, представена вчера в Лондон, прелива от холографски материи, отразяващи светлината по изключително закачлив начин, плюс така нашумелите презрамки тип "спагети" и наслояване на пластовете с много ефирни, "облачно" леки пластове.

Женствеността на колекцията се оглежда и в на пръв поглед нежните пастелни цветове като лавандулово, розово и синьо, но в случая на британския дизайнер, те са разчупени от закачливата игра на светлината с  металическото. Приказният полъх убедително витае около фееричните къси и дълги, тежко падащи до земята рокли, но виждайки на места прокрадващите се едри плетива и костюмите, заети от мъжкия гардероб, осъзнаваме че, колекцията е правена да се носи в реалността, макар и в една по-красива и желана такава.

Към края на ревюто, пастелните тонове се заменят от по-дълбоки вечерни цветове, добавяйки фини нишки на мистерия и еротика, ярко контрастиращи на предните закачливи момичешки предложения. А любопитният и загадъчен финал, красиво стъпил в затъмнената стая, се оказа сияеща дигитална рокля, която накара публиката да затихне в захлас. Творението, носещо оптическата илюзия, е създадено съвместно с бранда, създаващ технологични магии Studio XO, и сигурни сме, е излязло право от някой магичен сън на талантливия дизайнер.

Цялостната момичешко-момчешката естетика, която Nicoll е усвоил майсторски, създава най-добрият и търсен от всеки дизайнер баланс, а ние сме така очаровани от него, че показваме колекцията в цялост и с предимство пред много други от форума.

More All fashion