Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

MFW: Дефилетата - Dolce & Gabbana пролет/лято 2015

Тъкмо, когато си помислихме, че Доменико Долче и Стефано Габана са пресушили кладенеца на...

All fashion преди 9 години

Тъкмо, когато си помислихме, че Доменико Долче и Стефано Габана са пресушили кладенеца на вдъхновение Сицилия, останахме зашеметени, уви, за пореден път. Умело разработеното им заразително тематично очарование, този път се концентрира върху 200-годишния период между 1516 и 1713 г., когато Сицилия е била под властта на Испания. А резултатът от този историческо-моден урок е: обшита с камъни, дантелена, избродирана и флорално гарнирана колекция, леко захласваща се по изящните изкуства.

Цветовата палитра, както обичайно, е концентрирана около черното, бялото и най-страстното червено.
Сред моделите най-вече се открояват избродираните матадорски костюми от сатен, фламенко поли и рокли на точки, избродираното пончо, ресните и огромните корони от цветя. Едва ли на някого не би се харесала цялата тази червено-дантелена флорална идилия, имайки се предвид, че тя дори и нас е омагьосала страстно и по италиански.



Най-силният момент от ревюто, както винаги бе финалът. Сатененият парад заля подиума с модели, до една облечени в бели строги ризи, червени панталонки с висока талия, ниски балеринки и затаен дъх, задържащ в себе си възхита и очарование.

More All fashion