Следва

Какво да четем: "Острието на Тишал" от Матю Удринг Стоувър

Editors' Choice: Докато е есен, ще слушаме това

О, есен, толкова те обичаме...

Music преди 9 години

О, есен, толкова те обичаме...

Заради листата, които тихо падат, заради сгряващата сила на чая и опияняващия вкус на тиквеното лате, заради уютните пуловери, които силно ни прегръщат, заради моментите на меланхолия, божествени и лични, заради вятъра, който разрошва косите ни, но е хладен, не студен. Толкова е приятно... няма я непоносимата жега, рано е за сковаващия студ....толкова е красиво. Красиво е и защото е за кратко.

Достатъчно дълго обаче, за да бъдем есенно вдъхновени, да си пуснем любимата музика и да имаме време да й се насладим.

Днес редакторите на ViewSofia разкриват кои са песните, с които споделят есента, които ги вдъхновяват и провокират въображението им, които пасват точно по мярка на този прекрасен сезон и на емоциите им в момента. Нека чуем.

ПОЛА

Lykke Li - Gunshot
Красива, емоционална и леко щура, перфектният саундтрак, акомпаниращ улиците на София рано сутрин.



Coldplay - True Love
Обожавам Coldplay и още при първото слушане на парчето, лежейки си в хамака в една лятна нощ, си знаех, че ще ми стане мноооого любимо. Все още ме "гъделичка", а и ми напомня за топлите вечери под звездите.

ПЕТЯ

Eсента е такава - лека, нежна, спокойна, цветна, и... мелодична. Точно каквито са песните, които слушам най-много в това прекрасно време. Карат ме да мечтая, да се усмихвам и да се радвам на живота. Защото музиката е цвят и цветът е музика.

Metric - Gimme Sympathy

The Cure - Pictures of You

МИРЕЛА

Ladi6 ♥ Shine On
Любима песен от миналата година, но някак си в есенното меланхолично настроение с падащите жъли листа се сещам за нея и веднага си я пускам. Още с първите бийтове и кадифеното звучене на вокала се понасям на някъде далеч, направо в космоса. Песента е красива, звучи точно както искам да звучи една R&B.

 

Sbtrkt - Higher (ft. Raury)
В момента съм луда по тази песен! Наистина, тананикам си я постоянно. Бийтовете са безупречни и най-вече ми създават аудио пейзаж, в който да се изгубя...

МИГЛЕНА

Vance Joy - 'Riptide'
През последните години съм много увлечена по инди музиката. В тази песен, е специален споменът, с който я свързвам, но всъщност действа и много успокояващо да си я слушаш по цял ден.

 

Parov Stelar - Autumn Beasts
Заглавието казва всичко. Есен е. Вече няма накъде. Листата прогресивно тъкат килим по уличните настилки и натискайки repeаt на плеъра сливам настроението си с природата около мен.

ПЛАМЕНА

Tomas Barfod feat. Nina Kinert - Till We Die (Blond:ish Remix)
Уютна, тиха и мелодична. По мярка на вродената ми меланхолия и на есента.

Traumer - Hoodlum
Тракът е тотален хит в бийтпорт и се е позиционирал в топ 10 от седмици. В сърцето ми обаче, той се настани трайно в самото началото на лятото, когато го чух за първи път на Dance Arena-та на сръбския EXIT. Така като гледам, ще си се слушаме поне до зимата.

ЕЛЕНА

Talk Talk - I believe in you
Песента е толкова наситена с емоция, че няма начин да не се просмуче през есенните ни вени. И да остане там до пролет.

 

More Music