Следва

Обичта на известните: Хилари Суонк и Лоран Флери

Сара Брайтман - ловец на мечти в три октави

Трудно е да си представим още какви цели може да постави пред себе си Сара Брайтман.

Music преди 9 години

Трудно е да си представим какви още цели може да постави пред себе си Сара Брайтман. Тя е най-добре продаваното женско сопрано в света, международна супер звезда, обичана заради зашеметяващия си глас (наистина зашеметяващ - над три пълни октави!) и, разбира се, със страхотна кариера в киното и театъра.

В своята над три десетилетна кариера, Сара страстно преследва (и постига) мечтите си и непрестанно преоткрива себе си в името на нови артистични полета. Тя е продала над тридесет милиона записа по целия свят и е първият артист поканен да изпълни два пъти едни и същи песни по време на Олимпийски игри.

Музиката на Сара се вписва еднакво добре в огромните концертни зали и в класациите за поп музика и именно този баланс между класиката и попа се превръща в отличителен белег на нейния стил.



Пеенето винаги е било съществена част от живота й, това е начинът, по който тя се изразява най-добре. "Бях малко глуха, когато бях дете", спомня си тя. "Имах проблеми с ушите. Майка ми каза, че говоренето никога не е бил моят начин да комуникирам, а пеенето. Можех постоянно да пея."

От 1981 г. насам, когато тя прави своя знаменит дебют в „Котки”, Брайтман е сред най-вдъхновяващите личности, които присъстват на музикалната сцена. На прослушването за спектакъла, Сара впечатлява всички с изпълнението си на "Don't Rain On My Parade" и "Don't Cry For Me Argentina", а малко по-късно, отново със своя талант, печели и сърцето на Андрю Лоид Уебър.



Композиторът е впечатлен от младата певица и двамата започват връзка, която не само се превръща в брак през 1984 година, но също така и в много плодотворна среда за развитие на музикални начинания. Първите, от които са „Него” и „Песен и танц”, които превръщат Брайтман в истинска звезда. Сингълът й "Pie Jesu" се продава в 25 000 копия само в първия ден и е и песента, която кара Уебър да композира "Реквием", друго парче, което пък носи на певицата и първата номинация за Грами.



Както всяка хубава история и любовта на Сара и Уебър свършва бързо. След развода им тя издава втория си соло албум "As I Came of Age" (1990), който е с по-различни фолклорни елементи.  

Тя бързо се насочва и към по-модерното електронно звучене. Брайтман създава нов музикален проект съвместно с Майкъл Крету, Дейвид Феарстейн и Франк Питърсън, след което записва албума си "Dive", и отново показа друга страна от себе си.

Следва "Fly" (1995), а след него Питърсън решава да превърне "Con Te Partiro" на Андреа Бочели в дует между Брайтман и тенора. Записват сингъла частично на английски и заглавието става "Time to Say Goodbye", песента става абсолютен хит и едва ли има някой, който да не е слушал великото им изпълнение.

Сега, защото Земята вече е тясна за нейният глас, 52 годишната Сара Брайтман е на път да сбъдне това, което нарича „най-великото приключение, което мога да си представя.” Тя ще бъде част от екипажа на ракетата Soyuz, която ще замине за Международната космическа станция през 2015-та. Там Сара ще обикаля планетата ни по 16 пъти на ден и ще стане първият професионален музикант, записал песен в Космоса.



ViewSofia дава възможност на един от своите читатели да спечели двойна покана за най-продаваното женско сопрано в света SARAH BRIGHTMAN. Виж условието на играта тук >>>






 

More Music