Следва

Kris Van Aassche

Голямото семейство Fendi

Една от най-известните италиански марки в света – Fendi, е създадена през 1918 година от Адел Касагранде, която отваря малък магазин за...

All fashion преди 15 години

Една от най-известните италиански марки в света – Fendi, е създадена през 1918 година от Адел Касагранде, която отваря малък магазин за чанти и кожи на Via del Plebiscito в централен Рим.

Когато Адел се омъжва за Едуардо Фенди през 1925 година, двамата решават да прекръстят марката от Адел Касагранде на по-простото и лесно запомнящо се FENDI.

Когато бизнесът с кожени изделия просперира, двамата отварят втори магазин на Via Piave през 1932 година.

Семейство Fendi има пет дъщери, които влизат на работа във фирмата на около 15 години. Днес те притежават по 20% от акциите на марката, като съвсем успешно се справят с нейното управление.

През 1962 година във FENDI влиза Карл Лагерфелд. Немският моден гений по това време е само на 22 години и още в първия си работен ден създава двойно F лого на марката. Лагерфелд променя напълно стила на марката, като акцентира върху дългокосместите кожени палта, секси силуетите и малките луксозни акценти.

През 1969 година, FENDI представя първото си ревю с линия prêt-a-porter, която се отличава с иновативен за времето си дизайн, секси линия и скъпи кожени палта.
През 1999 година, FENDI продава част от марката си на LVMH (компания, която държи правата върху голяма част от луксозните марки в света Christian Dior, Guerlain, Givenchy, Celine, Donna Karan, Louis Vuitton и още) за 850 милиона долара, като запазва част от акциите си и правото си за участие в управлението на марката.





Тази есен Карл Лагерфелд запазва основната линия на Fendi като залага на дрехите с къса дължина. Дизайнерът напластява акценти, като създава усещането за движение и свобода в колекцията си prêt-a-porter за есента на 2008 година. Дрехите обгръщат нежно тялото ти, като палтата и якетата се открояват с силно подчертан и изкуствено създаден обем.

Дрехите за сезон есен-зима 2008/09 създават усещането за много тежки и топли. Въпреки това те са с опростени линии, които обгръщат тялото ти и създават мека топла обвивка. В добавка към това Лагерфелд представя и мини вълнени поли.

Аксесоарите са нежни и много изчистени. Тази есен FENDI представя боти в бяло, сиво и черно, които се открояват с изчистени линии и обли носове. Ботушите са високи като дължината достига до средата на бедрото. Малките чанти тип „baguette” са с изчистена, опростена линия като цветовете са сиво, черно, мръсно бяло, сложно сиво и меланжирано кафяво.

More All fashion