Следва

Ева Грийн, разбира се, в червено за календара на Campari

Дневниците на редакцията: Марко Дзанини напуска Скиапарели; Кадри от новия календар на Campari; Коко Роша издаде "Наръчник на позирането" и още.

null

All fashion преди 9 години

Марко Дзанини напуска Скиапарели

Говорители на отскоро възродената модна къща съобщиха, че Марко Дзанини ги напуска, а новият креативен директор ще бъде обявен скоро. "В Schiaparelli търсим бъдещето, като едновременно с това не забравяме закодираната естетика от Елза Скиапарели, а стремим да я надграждаме. Нашите традиции следват динамика, при която съвременният дух среща авантюристичната същност на своя основател." - споделят още от бранда.


Schiaparelli Haute Couture

Дзанини се присъеди към модната къща през Септември 2013, като преди това прекара 5 години като креативен директор на Rochas. През своята кратка година при Schiaparelli, той показа 2 haute couture колекции, като се очакваше, че ще въведе и pret-a-porter линия към бранда. За своето напускане той споделя, че не се е чувствал в свои води и не е успял да открие себе си в заложените ценности на къщата.



Новият календар на Campari 

Календарът на италианския алкохолен бранд Campari е един от емблематичните творчески календари в света. Представлява луксозно издание с колекционерска стойност за малкото щастливци, които ще го получат. Освен всичко, е и чудесна трибуна на световни таланти и фотографи, които му вдъхват живот всяка следваща година.

Календарът, който е с ограничен тираж - само 9 999 копия, няма да се продава. Той ще бъде подаряван само на приятелите на напитката по цял свят. А преди броени дни излязоха кадрите от изданието за 2015, където главната роля е поверена на красавицата Ева Грийн, облечена, разбира се, в червено.

Новият брой е озаглавен "Mithology Mixology", а блестящите кадри са дело на фотографа Джулия Фълъртън-Батън.






Виж всички снимки тук >>>

Малките оперни прими


Chanel, Gucci, Dior, Lanvin - това изобщо не е пълният списък от страхотни модни къщи, които за пореден път се съгласиха да участват в инициативата на УНИЦЕФ.

44 креативни дизайнери създават уникални, ръчно изработени кукли, които да бъдат продадени на благотворителен търг в подкрепа на децата в Дарфур.

Инициативата се нарича Little Faces и се провежда за дванадесети път. Всяка година кампанията привлича все повече и повече нови членове, а този сезон, за да допълнят списъкът от активисти, се присъединиха и марката за бельо Maison Lejaby и майсторите на кожени изделия Louis Quatorze. Те се включиха в компания на Chanel, Gucci, Dior, Lanvin и Sonia Rykiel, които създават кукли за УНИЦЕФ не за първа година. Всяка кампания Little Faces има своя тема, този път дизайните са я посветили на операта - оттук следват колоритни кукли с ярки тоалети и снимки, достойни за оперни прими.


Chanel

Общият брой на уникалните кукли е 44, и всички те ще бъдат изложени между 18-23 ноември в Театър дьо Шатле в Париж. На деня, след закриването на изложбата, те ще бъдат продадени на аукцион. Началната цена на всяка от куклите е 700 евро. Всички приходи събрани от наддаването ще бъдат използвани от УНИЦЕФ за ваксини на деца от Дарфур, регион, засегнат от продължителните междуетнически конфликти.


Anne Fontaine


Antik Batik


Dolce & Gabbana


Dior


Gucci

Коко Роша издаде "Наръчник на позирането"

1000 пози заснети от 100 различни ъгъла са събрани в нова книга на супермодела Коко Роша, която е като антидот на "Селфи култура", заляла целия свят. Великолепната Коко демонстрира множество различни пози пред фотографа Стивън Себринг, който, за да улови максимално точно всяко движение, изгражда своеобразен „купол“ от стотици камери около тялото на Роша, така че да улови всяко негово движение на 360 градуса.

„Изучаването на позите е в знак на почит към всички музи, вдъхновявали художниците за създаването на техните творения – коментира самият супермодел. - Ние се впуснахме в изследване на формите на тялото, а не на модата. Подготвянето на снимковия материал ни отне три дни, но за да финализираме проекта ни трябваха около две години.“

Крайният продукт е на пазара от седмица и може да бъде в ръцете на всеки срещу сумата от 39.72 долара от amazon.com. Луксозният албум достига впечатляващите 2000 страници и наистина си заслужава цената, не само, ако си прохождащ модел.



















 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.