Следва

Ернестина Шинова и Андрей Слабаков не смогват на апашките набези

Артистично вдъхновение: Изложбата „Ало”, или 135 години телекомуникации в България

Вчера в София беше открита една интересна изложба, която ни предлага да се разходим назад във времето, през историята на телекомуникациите в България...

Viva 4 U преди 9 години

Вчера във Vivacom Art Hall беше открита интересна изложба, предлагаща на всеки да го разходи назад във времето, през историята на телекомуникациите в България. И, разбира се, ние приехме това предизвикателство, крачейки между антикварните експонати, като започнахме с първите телеграфски апарати и телефони, преминавайки през телевизора Опера и стигайки до мобилните телефони, от първите тежки и големи, до съвременните смартфони.


По време на представянето на изложбата, организаторите от VIVACOM и „Българска история“ обърнаха специално внимание на всяка посока от развитието а комуникациите в периода от създаването на Български пощи до днес. И със сигурност всеки ще може да се запознае с нея, разглеждайки завиден брой автентични писма с марки и интересни фотографии и докосвайки се до автентични експонати на едни от първите телеком устройства, използвани в България.




Разглеждайки експозицията осъзнаваме колко по-малък е станал съвременният свят и колко по-свързани и близо един до друг сме ние. Телекомуникациите се появяват, за да задвижат света напред и да улеснят общуването между хората. В днешния свят, в който сме напълно зависими от комуникациите и дори не можем да си представим света без нея, е интересно да си поемем глътка въздух и проследим вълнуващата история, която е направила всичко това възможно.

Разходи се и ти през историята на „135 години – развитие на телекомуникациите в България” във Vivacom Аrt Hall от 18 ноември до 5 декември.

Най–висока средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа от януари до септември 2017 г. и Speedtest награда за мобилна мрежа за първите шест месеца на 2017 г. Резултатите се основават на анализ, проведен от Ооkla чрез Speedtest. За повече информация: www.vivacom.bg.

More from View Sofia

More Viva 4 U