Следва

Cool sneakers: 30 чифта за всеки вкус

Фарел Уилиамс и Кара Делевин в музикален мини филм от Карл Лагерфелд

Още дори не сме успяли да се възстановим от любовната история на Жизел Бюндхен в последното видео за Chanel №5, а Карл Лагерфелд вече е подготвил нова изненада...

All fashion преди 9 години

От Chanel никога не се уморяват да ни провокират, още дори не сме успяли да се възстановим от любовната история на Жизел Бюндхен в последното видео за Chanel №5, а Карл Лагерфелд вече е подготвил нова изненада. Музикален мини филм наречен „Прераждането”, в който Кара Делевин и Фарел Уилиамс ще се върнат назад във времето - в ерата на императрица Сиси Австрийска.

Видеото съпровожда последната колекция Métiers d'art на марката, която ще бъде представена в Залцбург и цели да събуди позабравения австрийски кралски дух. С “докосване на поп арта” и по никакъв начин не “историческа реконструкция или нещо подобно”, ето така Карл Лагерфелд описва кадрите, в които участие взимат една от най-големите звезди в музиката и най-разпознаваемият модел в момента, рамо до рамо – Фарел и Кара. Музикантът дори е композирал оригинална песен за филма, CC the World, и я изпълнява заедно с Делевин, чийто глас според слуховете е впечатляващ.

Във видеото ще видим още актрисата Джералдин Чаплин, която изигра Коко Шанел във филма The Return, и сега отново влиза в образа на знаменитата дизайнерка и изиграва ключов епизод от колоритния й живот, по-специално почивка в австрийски курорт през 1954 година, когато била очарована от якето, носено от оператора в асансьора на хотела, изигран от Уилямс. Делевин пък влиза в образа на измислена версия на императрица Елизабет, Австрийска... но ще спрем до тук с издаването на тайните по сценария.

Обратно към модата - точно това яке, което носи момчето от асансьора, с интересна текстура и джобове, ще се превърне в „Якето Chanel”, модна икона днес. Въпреки че това е далеч от сериозна модна ретроспекция, за разлика от някои от другите филми, направени от Лагерфелд за Métiers d'art колекциите от 2008 година насам. „Видеото не е замислено като историческа реконструкция или нещо подобно. То е леко и забавно.”, обяснява самият той „Това е един модерен начин за комуникация. Обичам да правя кратки филми, нямам времето и търпението да направя пълнометражен такъв. След два дни вече искам да се захвана с нещо друго.”

More from View Sofia

More All fashion