Следва

За твоята луксозна Коледа

Новата колекция на Versace

Новите колекции на Versace за Пролет/Лято 2009 вече са факт. Имаме удоволствието да представим именно мъжката нетипична и различна, както и дамската интерпретирана серия.

All fashion преди 15 години

Новите колекции на Versace за Пролет/Лято 2009 вече са факт. Имаме удоволствието да представим именно мъжката нетипична и различна, както и дамската интерпретирана серия.

И така, нека започнем с дамите. Силуетът е интерпретиран в комбинация на тези елементи с една нова, революционна и много секси форма на роклите. Това постига невероятен оптичен ефект, който придава впечатлението за тънка талия. Панталоните са с висока талия и скъсени под коляното, а комбинацията със свободни копринени топове запазва свежият и лек външен вид.

Значението на качеството е ясно заявено в избора на материи и изработката на моделите. Жакарди са използвани за създаване на крокодилски ефект на памука и органзата, а вида на питон е постигнат чрез смесица на два вида платове фини като хартия. Коприната е сякаш ламинирана и наподобява много ефектен вид на анаконда. Циповете не са само функционални, а се използват за декоративни мотиви.
 


Символът на модната къща – Медуза логото – е много важен елемент. За този сезон, за да се отбележи 30-годишнината на Versace, този символ е реинтерпретиран в сътрудничество с илюстратора Жулие Верховен и резултатът е серия от принтове.

Обувките имат дървени токчета или плексигласова платформа с Медуза логото. Свежите комбинации от живи цветове – копринено бяло, лимон, розово, смесени със златно – са застъпени, както в цялостния вид на ансамблите, така и в детайлите и бродериите.





А сега е ред на официалното мъжко облекло, напълно променено.
Класическият модел с остри ревери сега е без яка – за да разкрие впечатляващата вечерна риза с централно разположено двойно жабо, което нежно се поклаща при всеки дъх. В други случаи яката е двойна със зашеметяващо слънчево украшение. Същата философия на моделиране виждаме и в изключително разнообразните модели панталони. В смокинг панталоните също присъства този уникален слънчев мотив, който носи революционен стил на страничния шев, без да променя абсолютно безупречния вид. За всекидневните модели и двата стила – тесни и широки панталони са застъпени в колекцията, но винаги отделени от тялото и следващи нежно неговите форми.

Колекцията своеобразно се сбогува с вратовръзките и дава път на тесните шалчета от цветна коприна. Изобилие от нови детайли освежават и ризите: нашивки вместо копчета, навити ръкави, прави изчистени линии с разчупени подгъви, които могат да се носят свободно или в панталона, под ефектен колан.

С цел да се достигне лекота и свежест на мъжкия гардероб, модната къща експериментира с много широка палитра от нови материи. Използвана е, например, специфична тафта, която наподобява обработена коприна, но всъщност е вид найлон с модифицирана атомна структура.

Забележителен е подборът на цветове в колекцията. Чувствена нотка придава сивото комбинирано в много атрактивни нюанси: каменно, перлено, френско сиво, пясъчно, свят на перо, ванилия или китайско черно. Всичко това контрастира с ярките проблясъци на розово, оранж, мента, шербет, слънчогледово жълто и лила.

Изпълнени с живот са и плетивата, които са решени в големи форми и едри шарки. Моделите сякаш черпят вдъхновение от силата на природата, светлината и сенките, което създава необикновен принт ефект. По този начин се записва нова страница в историята на модна къща Versace.

Обувките също демонстрират този двойнствен - официален, но неангажиращ характер. Например много елегантни сандали с кожени връзки в комбинация с изкусно скроен, официален костюм.

More All fashion