Следва

Ретрограден Меркурий - инструкции и начин на употреба

Седмичен ХОРОСКОП - 19.01 – 25.01

В първите дни на настъпващата седмица се събират няколко напрегнати комбинации. По отделно, те не са така силни, но...

Astro преди 9 години

В първите дни на настъпващата седмица се събират няколко напрегнати комбинации. По отделно, те не са така силни, но, както се казва, силата е в единството и в периода от понеделник до сряда не се очаква лесен живот.

В понеделник, Венера ще бъде в опозиция с Юпитер. В тази връзка, можем да предвидим конфликти на интереси, където от една страна стои стремежът към самостоятелност и по-голяма свобода на действие, а от друга - личната отговорност или ограниченията от системи за външен контрол. Все едно, че човек иска да излезе по лична работа, но позицията му на началник не му позволява. В обществен план, този аспект може да създаде ситуации, в които участниците в планирани мероприятия, да бъдат принудени да спазват протокола, губейки си времето, въпреки изчерпаното съдържание.

Във вторник съвпадът на Марс и Нептун в Риби ще създава екзалтиран емоционален фон или негодувание - в зависимост от наличието на определени резонанси в личния хороскоп. Този аспект обозначава скрити интереси чрез действия, разобличения или чрез финансови манипулации. В икономиката може да означава събитие, задействащо механизъм за ускоряване на инфлацията или манипулиране на цените на финансовите пазари.

Във вторник е прехода на Слънцето в знака на Водолея, и почти веднага след това - новолуние. Това означава, че енергиите на Слънцето и Луната (а следователно и на емоциите) почти едновременно променят своите качества и от консервативния Козирог преминават в неуправляемостта и анархията на Водолея. Това няма да мине незабелязано: може да очакваме силни и неочаквани промени в настроението при много хора и дори проявата на неадекватно поведение.

Сряда обещава да намали напрежението, но в този ден Meркурий става стационарен и започва обратно движение, насочвайки динамиката на събитията към нерешените проблеми в социалните и колективни отношения. В такива моменти, мисленето често се забавя, а вниманието - отслабва. Хората със съдови проблеми в тези дни е желателно внимателно да наблюдават здравето си.

В следващите дни ситуацията ще се подобри, но ще остане без значителни положителни импулси. Най-благоприятен ден от седмицата, носещ спокойствие, благодарение на аспекта между Слънцето и Сатурн ще бъде в петък.
Почивните дни ще преминат под влиянието на няколко аспекта на Луната, повечето от които ще създават благоприятна атмосфера за доверително общуване и отдих в уединение.

ОВЕН 21.03 – 20.04

Залитане в крайности!

В началото на седмицата са възможни негативни емоции и преживявания, както и сблъсъци с правоохранителните органи или дълго ходене по разни инстанции. През този период е необходима проява на сдържаност, тъй като има тенденция да изпаднеш в крайности: от нежелание да правиш каквото и да е, да се съжаляваш и обиждаш на целия свят, до усещането, че си пълен със сили и желание да извършиш големи дела. Този дисбаланс ще те сблъска с неразбиране от страни и с различни препятствия.

ТЕЛЕЦ 21.04 – 21.05

Скучно!

В личния ти живот през тази седмица може да бъде доста скучно, може да започнеш да се чувстваш самотно, а живота да ти се струва безсмислен, което няма да се отрази положително на отношенията. Вероятно трябва да си отдъхнеш от домакинската работа, от самите отношения и да превключиш към други дела, още повече, че през тази седмица пред теб се откриват нови предизвикателства за работа, кариера. Това е добра възможност да се заемеш с неотложните дела и да получиш от това практическа полза, докато си почиваш от всичко останало. Скоро душевната ти хармония ще бъде възстановена.

БЛИЗНАЦИ 22.05 – 21.06

Наслаждавай се на всеки миг!

През тази седмица се наслаждавай на живота, почивай, фантазирай. Може най-неочаквано да попаднеш в елитен екип или да преживееш съдбоносна среща. Сега интригуваш и очароваш околните – напълно е възможно да се въвлечеш в романтично приключение, което освен, че ще ти достави радост, може да те накара да се замислиш за бъдещето. В случай на лошо душевно състояние, отдай предпочитание на леки, цветни аромати – те отлично повдигат настроението и придават енергия.

РАК 22.06 – 23.07

Минимум контакти!

Напрежението, което ще ти е присъщо в първите дни от седмицата може да доведе до несдържаност от твоя страна в думи и дела, а това до конфликти и неприятни ситуации. Насъбрала ти се е много работа, така че най-добре да се потопиш в нея и да сведеш до минимум контактите с други хора. В работата може да изразиш себе си доста добре, ще имаш шанс да подобриш и финансовото си състояние, въпреки че в края на седмицата ще се чувстваш изтощен и изцеден, както физически, така и психически.

ЛЪВ 24.07 – 23.08

Охранявай щастието си!

Избави се от всичко ненужно и дребнаво, което спъва както професионалната ти дейност, така и личния живот. Избягвай суетата и не се страхувай да си позволиш да се надсмееш над мислите, които те плашат. Умението да се надсмееш над себе си е важно постижение, което често пропускаме. Старай се по никакъв повод да не се допитваш до близки и приятели и до хора, които малко познаваш. Стремежите ти ще се увенчаят с успех и ще се почувстваш щастлив. Остава само да пазиш и охраняваш щастието си.

ДЕВА 24.08 – 23.09

Обмисляй и преценявай!

Сега не е време да правиш рисковани и необмислени действия. Постарай се да се предпазиш и от неразумни постъпки, дори това да наруши съня ти. Не се разпилявай – постави си конкретна цел, която да преследваш. Желанието да получиш всичко и веднага ще те доведе до „задънена улица”.

ВЕЗНИ 24.09 – 23.10

Интензивна програма!

Тази седмица може да се окаже за теб много интензивна и напрегната - както у дома, така и на работното място те очакват много проблеми, изискващи спешно решение. Така че, ще се нуждаеш от търпение и разбиране. Колкото по-бързо свършиш набелязаната работа, толкова по-бързо животът ти ще се подобри и ще можеш да дишаш по-спокойно.

СКОРПИОН 24.10 – 22.11

Придържай се към по-предпазливи действия!

През тази седмица ще бъдеш подложен на чести промени в настроението и ще бъдеш под влиянието на бурни емоции, може да извършиш действия, които преди си смятал за неправилни. Внимавай само да не провокираш конфликти с любим човек или с висшестоящи, всичко останало ще подлежи на уреждане. Тази предпазливост ще ти позволи да избегнеш много бъдещи проблеми.

СТРЕЛЕЦ 23.11 – 21.12

Нищо ново!

Не предприемай нищо ново и оригинално. Завърши започнатото и приеми случващото се спокойно. Внимавай даже и в дребните неща и в случаите когато действаш по навик. Може да разчиташ на опита и подкрепата на близките си. Идеите ти сега ще се реализират трудно, запази ги за по-добри времена. Периодът не е подходящ за любовни признания и обещания, предстоят събития, които ще ти помогнат да направиш правилния избор.

КОЗИРОГ 22.12 – 20.01

Финансова нестабилност!

Финансова сфера е нестабилна, затова се налага да се въздържаш от излишни разходи и се постарай да се предпазиш от финансови загуби, които могат да възникнат в резултат на небрежност и нехайство. В любовните отношения е препоръчително да се вслушваш в думите и чувствата на партньора.

ВОДОЛЕЙ 21.01 – 19.02

Стремеж към хармония!

Тази седем дни ще бъдат спокойни. В началото на седмицата ти предстои да решиш отдавнашни конфликти и спорове - това ще мине доста гладко, без никакви трудности, и ще ти позволи да подобриш отношенията си в известна степен или да сложиш в ред емоционалното си състояние. Тази дни са ти дадени, за да направиш изводи от собствените си постъпки и действия, да прецениш и обмислиш всичко. Някакви значими събития през този период не се очакват.

РИБИ 20.02 – 20.03

Дозирай правилно!

Възползвай се от прилива на енергия и се заеми с натрупалата се работа, напиши писма, позвъни където е нужно. Избягвай спора и суетата. Довери се на интуицията си – тя ще ти подскаже правилното решение на проблемите. Разчитай на себе си и не допускай противоречията и съмненията да изпиват силите ти. Прекаляването във всяко отношение, сега може да предизвика караници и конфликти. Не прекалявай със алкохол, цигари, вредни навици, разговори, телефонни позвънявания, любов, добро настроение или лошо самочувствие. За да има хармония в отношенията ти – освободи се от излишната взискателност и претенции, не дразни любимия. Постарай се да се държиш меко!

More from View Sofia

More Astro