Следва

Петъчна доза секс: Момче за обичане - Еди Редмейн

Топ-гримьорът на M.A.C. Балтазар ексклузивно прeд View Sofia

На 18 декември 2014 г. M.A.C. отпразнува отварянето на своя нов магазин с голямо парти, вдъхновено от празничната колекция на Heirloom Mix...

Други преди 9 години

На 18 декември миналата година M.A.C. отпразнува отварянето на новия си, втори, магазин в София с голямо парти, вдъхновено от празничната колекция на Heirloom Mix. Модели и танцьори се смесиха с публиката и гостите и приветстваха M.A.C. в MALL OF SOFIA!

И в тази връзка, а и за да ни разкаже най-важното относно тенденциите в грима за новия сезон - пролет/лято 2015, американската компания покани на родна територия един симпатичен секси мъж, в чиито очила, брада, стил на обличане и маниер на говорене се влюбихме мигновено.

Представяме ви в ексклузивно интервю едно от емблематичните лица на козметичния гигант - Балтазар Гонзалес, директор Артистична козметика за Европа.

Абсолютно харизматичен, надарен с редкия талант да кара момичетата да се усмихват искрено, а жените - да се смеят от сърце, Балтазар е световноизвестен гримьор, важен фактор в бизнеса на M.A.C и съвършен като вербален гуру в света на красотата, който, след като разкаже как трява да изглежда тя, я претворява в бърз, стегнат и безпогрешен ритъм върху лицата ни.

Разговаряме, вдъхновени, с Балтазар Гонзалес, докато е в София, и разбираме важни неща за модните тенденции в грима, за вечните правила, за красотата и нейните проявления. Чуйте...



V.S. Имаш страхотна работа, Балтазар, и видимо я боготвориш? Кое всъщност й е най-хубавото?

Б: Едно от най- хубавите неща в моята работа е възможността да се сработиш с невероятни дизайнери, както и  фотографи. Много обичам частта със заснемане на фотосесии в моята професия. На база концепция да подготвиш своя модел. Това е моментът, в който наистина се чувствам като професионален гримьор. Но най- вълнуваща си остава частта със заснемането на фотосесия.

V.S. А кое е най-сложното нещо в занаята ти?
Б:
Може би най-голямото предизвикателство е да говориш за грим. Защото такива разговори, в зависимост от аудиторията са много различни. Ако например разговарям с друг професионален гримьор, той ще е впечатлен от техниките на работа и ще бъде лесно да му обясня. Ако разговарям с пресата ще бъде по-трудно, тъй като ще трябва да давам съвети: читателите винаги се вълнуват от това как да бъдат красиви. Но всичко това се повтаря, отново и отново. И всъщност напомня, че имам една от най-красивите професии и съм много щастлив от това, което правя.

V.S. Склонен ли си да споделяш професионален опит и съвети с други свои колеги?
Б:
Препоръката ми към другите гримьори е да са отворени към нови идеи, да търсят нови вдъхновения. Защото красотата сама по себе си не е толкова лесна за разбиране. Тя е нещо вътре в нас самите. Отделно има и стереотипи за това кое е допустимо да е красиво и кое не, създадени много преди нас. Но, това не са съвети само за гримьори, те са също така актуални за клиенти, купувачи, дори за читателите на различни списания и блогове. Но все пак си остава трудно да дадеш съвет за красота в днешно време, понеже има толкова много разбирания за красота.

V.S. Коя е най- голямата и/или най-често срещаната грешка при поставянето на грим?
Б:
Може би копирането. Всички ние се вдъхновяваме, разбира се, от различни личности. Всеки от нас се нуждае от модел за подражание или просто човек, чиято визия ни допада много. Но не бива да се самозабравяме и недооценяваме, и в следствие на това да опитваме да уподобим чужда персоналност. Защото твоето лице си е твое и най- голямата грешка е да опиташ да прекопираш чуждо. Мисля, че гримът има за цел да помогне да покажеш индивидуалността си.

V.S. Кога разбра, че това е професията, на която искаш да посветиш живота си?
Б:
Бях вероятно на 14-15 и обичах да рисувам. Рисувах изключително много лица и феи. Фантастични рисунки на момичета. И тогава осъзнах, че ако им нарисувам по-дълги мигли, например, стават по-грациозни. Или ако им поставя руж или експериментирам с размера на устните, цялата картина се променя. Тогава осъзнах, че това, което правя е грим, само че върху хартия. И тогава заявих на семейството ми, че това е професията за мен.

V.S. Ако не се занимаваше с това, какво друго би избрал?
Б:
Ами моето второ хоби е рисуването, така че бих искал да съм илюстратор. Да правя филмчета като Пепеляшка и Снежанка. Това е моята тайна мечта .

V.S. На презентацията ти утре /бел.ред. днес/ ще говориш за тенденциите в грима за пролетта и лятото на 2015-а, но тук, в София, все още е зима. Би ли препоръчал най-важните продукти за зимата?
Б: С
викнали сме да разделяме при грижите за кожата всичко на зима и лято. Но всъщност истината е, че тя има еднаква нужда от интензитет на грижите и през единия, и през другия сезон. Ако не можеш да направиш кожата си красива, няма много смисъл от останалата част от грима. Инвестициите в продукти за грижа за кожата на лицето са важни, но е много важен и фон дьо тенът. Най-важните продукти за мен са фон дьо тенът, коректорът и четките, с които се нанасят всички продукти. Те са ключови. Чрез тях може да проличат напълно качествата на дадените продукти. Много важна е и спиралата. Прави лицето по-младо, по-свежо. Това мисля са най-важните продукти за всеки сезон, не само за зимата.

V.S. Какво ще кажеш за баланса в използването на грим по лицето?
Б:
Различно е, понякога едно тъмно червило и нищо нагоре е напълно достатъчно. Друг път може да се постигне по-драматичен ефект като се наблегне и на горната част на лицето. Гримът, подобно дрехите, изразява идивидуалността и настроението на носителя им. Точно това е толкова интересното при тях. Можеш да експериментираш и така да показваш себе си. А в зависмост от днешния си стайлинг можеш да експериментираш и с грима. Все едно играеш роля и просто се забавляваш. Поставянето на грим трябва да е забавление.

V.S. Има ли неправилно поставен грим?
Б:
Твоят грим е нещо като личният ти подпис. Не е нужно да следва всяка тенденция. Ако се чувстваш уверена с него, значи е най-правилният за теб. И никой гримьор не може да промени това. Ако успееш да постигнеш твоя стил на гримиране да е личен и разпознаваем, това е успех. Независимо дали избора е странен или не. Ако се чувстваш ок, това е най-правилния ход. Поставянето на грим трябва да е удоволствие, то е лично право и изразява преди всичко уникалната индивидуалност на всеки.

Очаквайте утре подробен репортаж от презентацията на Балтазар Гонзалес за тенденциите в грима за сезон пролет-лято 2015. 

More Други