Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 26.01 – 01.02

Всяка неделя по една НЕДЕЛЯ #6

Създадохме си навик, всяка неделя по една НЕДЕЛЯ...

All About Life преди 9 години

Създадохме си навик, всяка неделя по една НЕДЕЛЯ, и ако през изминалите седмици се наслаждавахме на моментална и неоспорима сладост на по чаша топъл шоколад с пухкава бита сметана в сладкарницата в новооткрития шопинг рай на име Sofia Ring Mall, а също и сестричките й в Студентски град, бул.”Черни връх”, бул. „Сливница” и жк. Люлин, то…

 

Днешната ни отпускарско-уикендска пътека отново ни отвежда в невероятния и съвсем необятен свят на вкусната ни градска героиня на име „Неделя”, но този път навестяваме уютния й дом в жк. Сухата река. Изваяните форми на сюрреалистична кокетка в бяло ни посрещат пред входа на ул.”Александър Екзарх”, бл. 224, а ние й сваляме шапка и бързичко се насочваме към познатите ни благоухания, които ни очакват зад стъклените порти.

Шоколадово-виолетовата гама ни обгръща възможно най-гостоприемно и ни настанява под какаово-кафена „стряха”, която веднага ни обстрелва с поне пет различни изкушаващи предложения за моментална следобедна сладост. Въпросът отново е: да се гмурнем или не? Някак си сме в експериментално настроение... отваряме менюто и където попадне пръстчето ни, на това ще си поиграем точно тази неделя, пък каквото показалец покаже.

Днешният ни късмет идва в неустоимо свежа сладоледена обвивка, а единствената ни чуденка е относно акомпаниментът й. Между дуото мед и ядки и отбора от горски плодове, везните се накланят към втория, леко сладко-киселичък другар, просто защото ни носи капчица жизнерадостно пролетно настроение. Йогуртовият ни сладоледен избор пристига в прегръдката на аристократична кристална купа, отрупана с гъделичкащо студени малини и боровинков сироп, а натрошени бисквити се крият в дълбините на сладката й същност. 

 

М-м-м! Колко хубаво е да се гмурнеш в лятото, а отвън Голям сечко току що да е превалил половинката си. И, за да ни е съвсем екстремно и вълнуващо днес, възнамеряваме да подарим на сетивата си още едно предизвикателство. Шарейки из виолетовия „неделен” интериор, очите ни фиксират пищна дървена кутия, събрала чаени аромати от всички краища на света. Колко приятно-контрастиращо би допълнила днешната ни сладка гощавка една сгряваща чаша от ароматната напитка. Към черния си чай добавяме грамчета коняк, щипка канела и резенче лимон за максимална наслада, която на секундата ни връща към празничното лежерство.

Наситен на аромати и експерименти, точно такъв беше/ще бъде нашият вълшебен следобед в любимата „Неделя”, която винаги знае как да погъделичка вкусовите, а и емоционалните рецептори. Ще се върнем отново, другата неделя, или просто всеки път, когато ни се прииска да си подарим една мъничка доза dolce vita, безкомпромисно и веднага!

Мммда!
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.