Следва

Директно от PR-a: "Катя Дунева заминава за Швейцария, ще покаже българският стил в модата за езда"

Журналисти "разсекретиха" по-малката дъщеря на президента на Русия

В самото начало нещата тръгват от известния руски блогър Олег Кашин, който на...

Други преди 9 години

В самото начало нещата тръгват от известния руски блогър Олег Кашин, който на страницата си в Facebook изказва предположение, че Катерина Тихонова, директор на фондация Национално интелектуално развитие (НИР) е дъщеря на президента на Русия, която обаче се крие под друга фамилия.

Миналата седмица местното издание РБК публикува разследване за разширението на територията на държавния университет М. В. Ломоносов, в което фигурира директор на фондация НИР - някоя си Катерина Тихонова. Фондацията иначе е създадена по инициатива на ректора Виктор Садовничег, който и кани момичето за сътрудничество.

Своя извод Кашин обосновава с това, че нейната фамилия е производна от моминската фамилия на баба й, а коментатори в социалните мрежи твърдят: "Прилича!".

Също в мрежата беше пуснато и видео, в което се вижда изпълнение на Тихонова на състезание по акробатичен рокендрол в Москва. Партньор на младата дама е Иван Климов, име, което също фигурира в разследването на колегите, според което и той се води сътрудник към фондация НИР. Мнозина считат, че това не е просто съвпадение.

Справедливостта изисква обаче да се отбележи, че фотографии, на които би могло да се види лицето на президентските дъщери, не съществуват - по правило, на официални мероприятия те са снимани само в гръб. Така че в мрежата могат да се намерят само много ранни детски снимки на двете дъщери на Владимир Путин, за които знаем. Това е и една от причините да не може да се твърди със сигурност, че Катерина Тихонова е точният човек, а именно едно от двете дълбоко пазени в тайна млади момичета, рожби от брака на Владмир Путин с Людмила, който приключи официално през пролетта на 2013-а. Двете момичета се казват Мария и Катерина и са кръстени на бабите.

Отделно, припомняме, се твърди, че руският президент има две деца от дългогодишната си изгора - гимнастичката Алина Кабаева.

Независимо от това, е ли Катерина Тихонова едно от момичетата на Путин или не, новината мигновено се разнесе по целия свят, след което списание Forbes поиска коментар от прес-секретаря на президента - Дмитрий Песков.

"Не знам кое е това момиче. Не мога да преценя, просто не знам. До този момент много момичета са твърдели, че се дъщери на Владимир Путин", - казва Песков.


Катерина Тихонова


Катерина Тихонова - в центъра на масата


Детска снимка на дъщерите на президента


 

More from View Sofia

Франция планира да конфискува вилите и яхтите на руски олигарси

Celebrities преди 2 години

Френският президент Еманюел Макрон на фона на военната "специална операция" в Украйна поиска инвентаризация на имуществото на руските олигарси от списъка със санкции, намиращо се във Франция  

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра

More Други