Следва

Най-доброто от Copenhagen Fashion Week AW15

Седмица на висшата мода в Париж 2015 - Atelier Versace

Макар че показваме снимките от ревюто на Донатела Версаче днес, именно ревюто на...

All fashion преди 9 години

Макар че показваме снимките от ревюто на Донатела Версаче днес, именно ревюто на италианската модна къща откри Седмицата на висшата мода Пролет 2015 в Париж на 25-ти януари.

Всъщност, макар и откриваща, колекцията, дело на госпожа Версаче по нищо не се отличава от всичко предшестващо, но и защо ли е необходимо да се изневерява на нещо, което работи, а именно - посланието за секс, така емблематичо скрепено с Versace.



Силно подчертани тела, великолепни естествени извивки, корсети и възхищение от женското тяло въобще.

Рокли и гащеризони като ръкавица, сякаш нарисувани направо върху кожата, а части от тялото стават част от тоалета, като тъкан, въведена в изящния геометричен рисунък на дрехата. Ключици, остри кости на бедрата, мрежи от вени и бицепси и стегната млечно-бяла сияеща кожа блести изпод вълнообразни разрези, "рисуващи" нова, идеална фигура върху и без друго идеалните моделски тела.







На това контрастират ярки, сочни цветове: бяло, червено и електрическо синьо. На моменти тоталната монохромност натежава доста, и ако трябва да си представим копринена рокля с пищна долна част в ярко червено, плюс жакет с буфан ръкав тон в тон, към него огромен колан с правоъгълна катарама, пак в червено, и подобни ботуши, нещата определено отиват в графа too much.

Във втората част на колекцията цветът в натрапчивия му прочит се сменя от по-традиционното за Atelier Versace сияние: рокли като трика, обсипани с камъни, бисери и мъниста, в бледи тонове, с екстравагантни цепки и абстрактни прорези, с много вълнисти линии и апликации. И тук обаче не откриваме строги линии, всичко е като втора кожа, живо, сияйно, страхотно гъвкаво. И много красиво, признаваме.







More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.