Следва

Родното инди трио Ейп Мен с дебютен албум и видео

Честит рожден ден! Yalta Club на 24 и един специален поздрав от нас!

Годината е далечната 1995, а в самото сърце на София, ярки прожектори озаряват нощта, в която кипи небивало оживление... 

Music преди 9 години

Годината е далечната 1991, а в самото сърце на София, ярки прожектори озаряват нощта, в която кипи небивало оживление. С много от елементите на култов филм, но абсолютно на живо на улицата са се струпали хора, които никак не бива да определяме като тълпа. Те са там, точно отсреща на мястото, където столицата отглежда културен живот, и чакат да отвори вратите си клуба, в който градската култура танцува. Където още в зараждането си се концентрира модерната клубна култура на столицата и нейното общество.

Какво се случи по-нататък, редовете не само няма да ни стигнат да разкажем, но и трудно бихме могли да опишем с думи емоцията. Накратко ще се осмелим да обобщим, че с Ялта София се превърна не само в Европейска, но и в световна столица на нощния живот в клубно измерение. През годините от пулта на Ялта чухме от класически до най-алтернативни нюанси на модерното музикално звучене на български и световни имена, всяко от което така добре помним, че ни се струва безмислено да ги броим. Ялта е име с много лица, открояващи се и интересни за клъбъра от всеки вкус и поколение - за парти под знака на популярното, тематичното или експерименталното. Зад всички тези лица, обаче, познаваме една идентичност, която свързва всеки въвлечен - изпълнителите, екипът и всички на място, с това, че тук се случва нещо истински вълнуващо и качествено.


Chris Liebing


ARMIN ONLY INTENSE


David Guetta

В клуб Ялта няма часовници, но времето не само че не е спряло, ами често се движи доста по-бързо, отколкото би ни се искало, като един сигурен признак за това, че си прекарваме много добре. Често, мисълта за следващия клубен епизод закачливо се прокрадва в миговете на много повече от 24 часа преди това и така вече 24 години. И нямаме търпение за още.

24-я Рожден Ден на Ялта ще отбележим този уикенд, като едно завръщане в бъдещето с най-новото от всички добри времена и: Любо Урсини - флагман на последната завладяваща тенденция от клуб Ялта - Takeover Хернан Катанео - водещ ди-джей и продуцент, с установено присъствие в най-добрите 100 на световната класация на DJ Mag.
Ди-джей Ради - пионер на клубното звучене в България и незабравимо присъствие зад пулта на Ялта, сякаш преди 24 години беше вчера.

More from View Sofia

More Music