Следва

Art Act: Кралицата на костюма Милена Канонеро

LFW: Paul Smith есен/зима 2015

За есенно-зимния сезон, сър Пол Смит отново концентрира вниманието си към дрехите с...

All fashion преди 9 години

За есенно-зимния сезон, сър Пол Смит отново концентрира вниманието си към дрехите с мъжко внушение и кройка, като главно действащо лице в момичешкия гардероб.

Изобилие от костюми с панталон и и широки кройки, карирани палта и вариации на тема рокля-риза.

Момичета като момчета, и даже на като момчета, а като техните бащи и дядовци - Paul Smith не успя да хвърли бомбата на неочакваното на Седмицата на модата в Лондон. И все пак, мацките в мъжки костюм винаги са достатъчно интересни, да не кажем и повече, отколкото представителите на условно «силния пол», от чиито гардероб именно са взети одеянията им. Широките панталони, особено скроени, още по-силно подчертават стройните момичешки крака и тънки кръстчета; за същото работят и саката с квадратни рамене, и палтата, поне с размер по-големи, отколкото може да побере скалата на размерите, и сериозните «работни» гащеризони.







А за това колко много отиват на жени мъжките ризи, надали е нужно изобщо да се говори - с това прекрасно са наясно всички, които още от ранна утрин, скачайки от леглото, обличат вместо анцуг и тениска, ризата на гаджето си. Не забравя за това и Пол Смит: той показва едва няколко рокли, изцяло в познатия силует - от най-прости до по-изчанчени в кройката, но пак силно повлияни от внушението за сила, категоричност, простота.

More All fashion