Следва

PFW: Dior, есен/зима 2015

11 магистри от НБУ в колекции

През изминалия петък, два дни преди 8-ми Март, се състоя Дипломното модно ревю “Fashion Forecast” на студентите от магистърската програма „Мода и бизнес стратегии” на НБУ...

All fashion преди 9 години

През изминалия петък, два дни преди 8-ми Март, се състоя Дипломното модно ревю “Fashion Forecast” на студентите от магистърската програма „Мода и бизнес стратегии” на НБУ. Представянето в зала Vivacom ART HALL обедини 11 дипломанти – Албена Деспотова, Десислава Хаджийска, Мария Попова, Ружа Вълкова,
M2V – Мария Миличин, Ваня Дудоленска, Мария Касова, Петя Кръстева,  Калина Калчева, Татяна Арнаут и 
Иванина Александрова, които заедно разказаха пред публика творческите си нагласи за сезон Есен/Зима 2015.

Чрез заигравка и с много творчески дух, момичетата приковаха вниманието. Хубаво е, че всяка колекция бе със свой собствен почерк, индивидуална и разпознаваема. Под ръководството на Веселин Йорданов и Николай Пачев, всеки от бъдещите дизайнери показа уменията и знанията си по избрана от него тема.

Албена Деспотова - „Merge or Split”
В конструктивно и цветово отношение, аналогия може да се търси с „Баухаус“ движението, започнало в началото на 20-ти век. Простите цветове са заменени от равни по тон и в структурно отношение материали. Моделите разкриват предимството функционалност при спортното облекло, в съчетание с доза елегантност.

Десислава Хаджийска - "Unshakable"
"Unshakable" е колекция, разработена на база архитектура или по-точно от формите на интересно проектиран мост от Moreno Ratti, разглеждан още като връзка между миналото и бъдещето. Пресъздаване на 60-те, 70-те и 80-те с модерно звучене през Autumn/Winter 2015-2016. Разработен основно прав и трапецовиден силует с характерно паднало рамо. Джобовете с концептуален характер са основен детайл. Моделите са с вариращи дължини, в основна гама и монотонен характер.

Мария Попова - "Nomadic Hybrid"
Концепцията е повлияна от малкa, но разнообразна част от обществото, която живее и работи в градска зона. "Номад" подсказва избран начин на живот, а също така предполага, че градските номади живеят чрез адаптиране, а не чрез контролиране на околната среда. Колекцията носи съобщение, използвайки форма, напластявания, силуети, текстура с косъм и цветове тон в тон.

Ружа Вълкова - "Sweet Blaze"
Sweet Blaze е създадена за младите дами с динамично ежедневие. Колекцията е ориентирана към съвременната модерна жена - уникална, интригуваща и винаги различна. Моделите подчертават женската фигура по един деликатен начин, като провокират вниманието към "малките" детайли. Посланието към дамите е да бъдат естествени, бляскави и секси.

М2V – Мария Миличин, Ваня Дудоленска, Мария Касова - CO DE / BOHEMINIMALIST
Колекция за жени, мъже и деца, която носи духа на пътешествията, на натрупаните и постоянно събирани знания, опит и култури, на рафинирания стил и свободен дух. Смесица от цветове, материи и щампи, пропити с креативност. Стил, който знае мястото си и има смелостта да съчетава елегантност с всекидневен дух.

Петя Кръстева - "View From Above"
Колекцията е вдъхновена от сгради и природни гледки с кръгли форми (дупки). Оттам идва и инспирацията за моделите. Christian Dior и типичният за него New Look силует е също голямо вдъхновение за тази колекция.

Калина Калчева - „The new old“
Колекцията - романтична с ретро препратки. Акцентът е върху обемните клош поли и обрани обеми в талията. Женствен силует, облечен в черно и бяло с акценти на жълто и лилаво. Леки и ефирни платове с фин отблясък и дискретен релеф.

Татяна Арнаут - „РЕВОЛЮЦИЯ“
Украйна. Революцията вече е война. Вдъхновение - от цветовете на събитията. Борба за мир.

Иванина Александрова - "BLACK VS WHITE"
В колекцията има съпоставяне на мъжкото и женското начало, представени чрез графични цветни блокове, изострени от материите. Романтичен стил, загадъчност на прозрачните материи, феерични дълги силуети.

More from View Sofia

More All fashion