Следва

Ето я новата мацка на Бонд - Стефани Сигман

Tри седмици до SOLAR EASTER TRINITY

FLOOR 1 заедно със SETH TROXLER, TALE OF US, PACO OSUNA, ANDREA OLIVA и VALDY...

Music преди 9 години

Започна обратното броене до SOLAR EASTER T R I N I T Y – техно фестивалът на Балканите. Точно след 3 седмици, на 3 април, INTER EXPRO CENTER ще събере на едно място над 10 от световните водещи фигури в техно музиката. Тази година артистите ще са разделени в две зали, като отново ще имаме щастието да слушаме качествената селекция на двете паралелно случващи се събития с отделен лайнъп в един ден, но с един билет. На сцената на FLOOR 1 ще свирят SETH TROXLER, TALE OF US, PACO OSUNA, ANDREA OLIVA и VALDY. На FLOOR 2 пък ще видим MARCEL DETTMANN, AUDION, PAUL RITCH, MATTHEW DEAR, GAISER, PHILIP CHERNIKOV.

Водещата фигура, с която ще се срещнем на FLOOR 1 e SETH TROXLER - e един от най-разпознаваемите герои на електронната музикална сценa. Mомчето с голяма коса и още по-голяма душа, която не приема себе си или живота прекалено сериозно. Един от онези DJ-и, които твори музика по собствените си правила. Всичко започва в Детройт, САЩ, където среща Shaun Reeves, Ryan Crosson и Lee Curtiss, с които в последствие изграждат партньорство, познато като Visionquest. След като завършва гимназия, Seth се премества в Берлин и бързо се превръща в резидент на Club der Visionäre и постепенно започва редовни гостувания във Fabric (Лондон), Watergate (Берлин), Output (Ню Йорк), Warung (Бразилия), Womb (Токио) и много други, както и участия на фестивали като The Detroit Electronic Music Festival, Glastonbury, Coachella, Sonar и Burning Man. Междувременно в студиото той си партнира с имена като Matthew Dear, Art Department, Tiefschwarz, Deetron, dOP и Subb-an. Между 2009 и 2012 SETH TROXLER преминава феноменално през трета, втора и първа позиция в класацията на Resident Advisor Top 100!



TALE OF US са Карм и Матео - двама DJ и продуценти, които започват колаборация в Берлин и си партнират изключително успешно, пишейки новата история на дълбоко докосващата и емоционална електронна музика. Споделят звукова визия, която обединява елементи на хаус и техно, с влияние от поп, ню-диско и дори рок музиката. TALE OF US са вече неделими елементи от клубния живот на Watergate и Weekend в Берлин, Tenax във Флоренция, Barraca във Валенсия и DC10 на IBIZA. Макар че тяхната история започва в Милано, където и двамата израстват, в Берлин намират своите сродни души – Seth Troxler, Shaun Reeves, Ryan Crosson и Lee Curtiss, които споделят музикалните им виждания и толкова много ги харесват, че им помагат да издадат дебютното си EP с новия лейбъл Visionquest. Историята на TALES OF US продължава с предстоящите им участия на SOLAR EASTER, Time Warp 2015 (Германия), Coachella 2015 (Лос Анджелис, САЩ), We Are Fstvl (Великобритания) и много други желани дестинации по цяла Европа.



Пътешествието на ANDREA OLIVA в света на електронната музика започва на 13-годишна възраст, когато за пръв път се запознава със звука, който в бъдеще толкова много обиква. На 16 започва първите си изяви и постепенно славата на неговите уникални DJ сетове се разпростира из цяла Швейцария. Следващата спирка в музикалната му кариера е поканата да гостува в Space, на IBIZA, а след това се превръща в редовен гост на най-добрия местен клуб под открито небе - ‘Ushuaïa Ibiza'. И така до 2012, когато издава Click Off (Cadenza) и Scene (Be As One), които заслужено му печелят място в класацията за електронна музика Beatport Top 10. ANDREA OLIVA се превръща в най-известния артист сред читателите на най-голямото независимо електронно онлайн музикално списание Resident Advisor за февруари и март 2012. Две години по-късно, през лятото на 2014, ANDREA има над 70 участия, включващи фестивали като Extrema Festival, Tomorrowland, Sonus, Electric, Zoo We Are Fstvl и клубни изяви в Output (NYC), Panorama (Берлин), Cocorico (Италия) и грандиозното закриване на сезона в Ushuaia, IBIZA, където дели сцената с MARCO CAROLA.



Креативност, иновация и еволюция – така накратко можем да опишем PACO OSUNA, един от най-успешните продуценти и DJ-и от Испания. Кик стартът на кариерата му е в легендарния клуб Amesia на IBIZA, където е резидент едва 20 годишен. Следват продукции за лейбъли като Serial Killer, Morbid, and Real State. През 2003 стартира своя собствен първи лейбъл Shake Records и именно тогава PACO официално дава заявка за уникалния си стил. През 2006 стартира и втория си лейбъл, Mindshake, който продуцира имена като Skoozbot, Ambivalent, Paul Ritch, Matteo Spedicatti and Andrea Ferli. PACO OSUNA е един от вдъхновителите на CLUB 4 в Барселона – клуб, който се утвърждава като място на разнообразие и достъп до нови музикални тенденции. Новатор и експериментатор, PACO OSUNA продължава да развива своя уникален саунд.



VALDY не е от хората, които стават знаменитости с един сет. Той изминава трудния път към музиката, за да бъде днес едно от топ имената на българската сцена.

VALDY започва кариерата си преди около осем години. Диджеят израства с музиката на Prodigy, техно вдъхновения като Higher State of Consciousness на Josh Wink, американски артисти като Armand Van Helden с неповторими парчета като You Don't Know Me и др. През 2006-та VALDY става резидент и букинг агент в един от най-култовите плевенски клубове. Скоро след това среща подходящите хора, които споделят усещането му за музика и това приятелство бързо дава своите плодове. В колаборация с LIUBO URSINY и PHILIP CHERNIKOV VALDY свири под шапката на TAKEOVER.



Билети на цена от 40 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM.BG и YALTA CLUB.

More from View Sofia

More Music