Какво се крие зад желанието за промяна

Нос – това е бащата, гърди – това е майката..... Зад нашето желание да променим тяхната форма нерядко се крие семейна история...

Нос – това е бащата, гърди – това е майката..... Зад нашето желание да променим тяхната форма нерядко се крие семейна история, която е необходимо да се разшифрова преди да се обърнем към пластичния хирург.

Според френският психиатър и психоаналитик професор Жерар Ле Гу „Няма красиви устни или красив нос – красиво може да бъде само цялото изражение на лицето”. Казаното се отнася и към другите части на тялото – гърди, крака, бедра, талия и напълно се съгласува с мнението на психолозите. Преди да се опиташ да промениш някой елемент от своя силует е необходимо да се ориентираш какво олицетворява.
В молбите на пациентките за отстраняване на излишъка от мазнини по талията, за повдигане на увисналия или намаляване на прекалено големия бюст, за премахване на бръчките по лицето или за корекция на твърде големия нос, Жерар Ле Гу вижда не просто настойчиво желание да си върнат младостта и красотата, но и нещо повече.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.