Следва

Какво ново: NOIR EXTREME от Тom Ford

Красота в несъвършенствата

Няколко млади жени се събират около една кауза, облечени само по бельо, те използват маркери, за да подчертаят физическите си недостатъци в силна фотосесия, която оспорва обществените възгледи за женското съвършенство...

Body преди 9 години

Няколко млади жени се събират около една кауза, облечени само по бельо, те използват маркери, за да подчертаят физическите си недостатъци в силна фотосесия, която оспорва обществените възгледи за женското съвършенство.

Сара Кофман от Сан Диего, Калифорния събира три свои приятелки Тифани Майкъл, Роуз Лий и Ашли A за провокативна фотосесия, заснета от фотографа Терънс Смолс. Изображенията “Lines Series”, показват момичетата четящи модни списания, изпълнени с модели и актриси, докато те седят в чакалнята на пластичен хирург готов да поправи всички “недостатъци” в тях.

"Ние живеем в общество, в което жените непрекъснато се разголвани и оценявани, без физически да се събличат." това споделя Терънс на своя уебсайт и продължава “Какво се случва, когато в действителност съблечем жената и започнем да оценяваме нейните физически “недостатъци”? Колко налудничаво изглежда? Колко неудобно я кара да се чувства? Целта на тази фотосесия е да разберем това.”

Сара, Тифани и Роуз носят бельо с животински шарки, а гримът и прическите им са вдъхновени от pin-up момичетата. Терънс обяснява, че тази преекспонирана визия е "съзнателно решение.” "Да, дамите носят много грим (повече, отколкото те биха сложили в обикновен ден) и да, снимките са ретуширани.” отбеляза той.

В снимките, целящи да разбудят дискусия относно красотата на женското тяло, виждаме момичетата да измерват своите размери, да сочат своите несъвършенства, взирайки се в телата си в огледалото и сравнявайки се с момичетата от списанията.

Когато Терънс за първи път публикува някои от снимките в своя профил в Instagram през 2014 година, той получава изключително позитивни отговори от своите последователи.
"Това е истинската красота. Да се покажем без страх каквито сме наистина. Напук на това какво казват или мислят хората за нас.”, пише един от последователите на фотографа по повод фотосите.

More from View Sofia

More Body