Следва

God Save the Queen

Double Trouble - Кражба ли бе...

Пикасо го е казал. „Артистите копират, великите артисти крадът”. И световно известната дизайнерка Jil Sander доказва това...

All fashion преди 15 години

Пикасо го е казал. „Артистите копират, великите артисти крадат”.
И световноизвестната дизайнерка Jil Sander доказва това твърдение.

Отдавна се чудим, кога точно България ще има истинска модна икона. И ето, че най-накрая и ние можем да се похвалим с факта, че сме допринесли с нещо за световната модна сцена. Както се казва „И ний сме дали нещо на света”. След като част от родните дизайнери крадяха идеи от френските, италианските и английските брандове, беше време поне някой от нас да успее да повлияе на чуждите творци.

За сезон пролет/лято 2009 Златка Райкова, или още „ Златка златното момиче”, е модната муза на един от големите в модата. Ние като видни модни критици, почти сме склонни публично да изкажем крайното си възмущение относно своеволията на Jil Sander. Чест и почитания към таланта, но не може така безскрупулно да си присвояваш идеи и да налагаш тенденции под свое име. Все пак ние можем да докажем, че именно Златка бе първата, която сложи ресните, и то година по-рано.

И така тук възниква казус: Наистина ли българите сме толкова талантливи, че видиш ли някой чужд да се инспирира успешно от нас или пък толкова добре сме усвоили пладнешките обири, че в един момент сме започнали да предугаждаме мислите на твореца?! Все пак ако сме явление, то нека светът го разбере най-накрая.

Ако и ти искаш да си в крак с модата, имаш два варианта. Или при първото си пътуване към Европа да посетиш някой бутик на Jil Sander и да похарчиш над 2000 евро за рокля от ресни, или да си закупиш перде, тип клубно, и да си ушиеш рокля точно като на Златка. Така ще черпиш вдъхновение от първоизточника.

Рокля на ресни в бяло, Jil Sander, около 2000 евро.
Рокля „Златка”, 80 лв (перде с цена 40 лв метър, (1 метър е достатъчен, ако си с мерки до 100 см обиколка на бюста) и добри шивашки услуги с цена около 40 лв, ако не знаеш какво е игла и конец).

More from View Sofia

More All fashion